October 2012 - .

Wednesday, 31 October 2012

ENTRY BERGAMBAR | Tasik Bawah Tanah Yang Menabjubkan

Wednesday, October 31, 2012 14
ENTRY BERGAMBAR | Tasik Bawah Tanah Yang Menabjubkan
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
jom kita cuci mata utk hari ni ! ngeee..
bestnya kalau dapat honeymoon kat tempat-tempat cmni ^_^

Tasik Gua Lechuguilla, New Mexico, USA

Tasik Cheddar Gorge, Great Britain

Tasik Bawah Tanah Guilin, China

Danau Gua Mellisani, Geneva

Tasik Hamilton, Texas

Tasik Gua Banff, Canada

Tasik Luray Caverns, Virginia

Tasik Yucatan, Mexico

korang suke yg mane ek ?
Jaja suke yg kat atas nie ha..last sekali nie !
sebab air die jernih !! ngeee..
tansparent !

nak diikotkan semualah suka !!

Tolong Jaja click
v
v
v
v
v
SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI

Tuesday, 30 October 2012

Lagu "Begini Caranya" Bakal Dinyanyikan Oleh Ajai & Marsha

Tuesday, October 30, 2012 0
Lagu "Begini Caranya" Bakal Dinyanyikan Oleh Ajai & Marsha
Assalammualaikum
.
.
.
.
.


Petikan dari Berita Harian Sisipan Hip 30 October 2012 


"Siapa sangka lagu paduan suara Shaheizy Sam dan Yana Samsudin berjudul Begini Caranya yang dimuatkan dalam filem lakonan mereka, Aku Ada, Kau Ada muncul antara 30 lagu yang tersenarai ke peringkat separuh akhir Muzik-Muzik 27. Lagu dan lirik ciptaan Ajai itu bakal bertanding pada minggu kedua bersama 11 lagu lain. Pastinya berita itu bukan saja menggembirakan si penyanyi, tetapi juga peminat dua pelakon berkenaan. Tentunya mereka juga tidak sabar untuk melihat artis kesayangan beraksi pada pertandingan tahunan berprestij itu selepas berhempas-pulas mengundi lagu berkenaan di laman web Muzik-Muzik. Namun berita gembira itu akhirnya bersulam duka apabila Pengurus Primeworks Studios Sdn Bhd, Muhamad Sufian Che Isa, mengesahkan dua pelakon itu tidak akan menyanyikan lagu mereka pada peringkat separuh akhir. 


"Pihak kami sudah dimaklumkan Sam dan Yana tidak akan menyampaikan lagu itu. Tempat mereka akan digantikan dengan komposer lagu itu sendiri, Ajai, dan Marsha. Mereka tidak dapat menyertai pertandingan ini kerana tidak mendapat pelepasan daripada pihak pengurusan ( MiG Online )"; terang Sufian ketika ditemui pada majlis pengumuman 30 lagu yang layak ke separuh akhir pertandingan itu serta undian angka giliran di Damansara Perdana, semalam. 



Hadir sama, barisan komposer dan penyanyi yang bertanding, antaranya Aizat, Shila Amzah, Tam Spider, Black, Hazama, Mojo, Drama Band, One Nation Emcess, Jimmy Palikat, Sofazr, Hyper Act, Diandra Arjunaidi dan Aina Tasneem. Walaupun pertukaran penyanyi menjadi perkara biasa bagi program ini, namun tidakkah tindakan itu akan mengecewakan peminat yang mengundi memandangkan faktor populariti juga menjadi penyebab mengapa nama mereka tersenarai ke Lagu tanpa penyanyi. Begini Caranya layak ke separuh akhir, tetapi Sam dan Yana gagal dapat pelepasan MIG peringkat terbabit. Menjawab persoalan itu, Sufian berkata, semua itu berbalik kepada objektif asal program.

Tolong Jaja click
v
v
v
v
v
SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI

REVIEW PRODUCT | Sabun Susu Beras

Tuesday, October 30, 2012 5
REVIEW PRODUCT | Sabun Susu Beras
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
korang ade masalah jerawat ?? haaaa.... musti lah ade..kalo x byk sikit....kalau yg xde..kira bersyukur sangatlah ! muka dah cantik ... :p

Jaja ? Alhamdulillah..masalah jerawat dah dapat dibendung ! ingat lagi entry Jaja pasal Jaja pegi Klinik Dr.Hasseenah tu ? click SINI ! 

dah 3 minggu Jaja guna...parut2 jerawat yang sedia ada semakin berkurangan.Untuk mengekalkan supaya jerawat yang baru x muncul lagi..Jaja pon gunakan dengan Sabun Susu Beras..Jaja cuci muka dengan sabun ni setiap kali nk berwudhuk..apa2 pekerjaann pon mesti dimulakan dengan niat..betul x ? so,kita niat lah sama.. :) insyaAllah berkesan..

Alhamdulillah..dah 2 minggu penggunaan sabun susu beras ni..jerawat Jaja dah xtimbul..kalau dulu..tiap2 minggu ade je jerawat yang akan tumbuh kat pipi Jaja nie..lagi2 masa nk period..tp,seminggu sebelum period ni..still xde jerawat baru yang tumbuh..

muka pulak jadi gebu..kata mak , kulit muka Jaja nampak halus & semakin cerah ! oucch..kalau yg tu Jaja xperasan plak..maybe sebab selalu belek2 muka..xnmpak dah kesan tu..tp,apa yg boleh Jaja bagitau..sejak gunakan sabun susu beras..jerawat dah x tumbuh..dan pipi pulak semakin gebu ! ^_^

Jaja berani cakap sebab Jaja dah cuba..bila Jaja dah cuba..Jaja pon berani lah nak jual , review dan promote product nie..kalau nak beli..sila jenguk page sini..

harga ? cuma RM 5 sahaja utk sebuku sabun !
harga promosi !

kat atas ni Packing Baru...


yg ni pulak packing lama..
jangan risau..kualiti tetap sama !

TIPS | Buat Mereka Yang Ingin Mengadakan GIVEAWAY

Tuesday, October 30, 2012 6
TIPS | Buat Mereka Yang Ingin Mengadakan GIVEAWAY
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
terlbih dahulu Jaja nk ucapkan ribuan ampun dan maaflah ye sekiranya ramai yang terasa dengan entry kali nie..Jaja just nak sharekan ape yang Jaja tahu & rasa .

Jaja pon bukanlah OTAI dalam bidang blogging ni haaa..~wat GIVEAWAY pon baru 2 3 buah .. tapi , ade la sket yang Jaja nk sharekan ngan korang..

TIPS ni terutamanya adalah buat PENGAJUR GIVEAWAY ... means here..korang yang create GIVEAWAY tu..
kalau yang hadiah nya...penganjur sendiri yang sponsor xpelah..tapi,kalau mintak sponsor kat orang ! haaa...ini yang kene take note...

bila korang dah bukak tawaran utk mencari sponsor...sudah pastilah ramai yang akan berminat utk jadi sponsor..lebih2 lagi bertujuan untuk mengumpul followers seramai yang mungkin..betul x ?

Ok..Jaja bagi situation..
GIVEAWAY berlangsung pada 
1 Oktober - 30 Oktober 2012
penganjur pula masih buka & mencari sponsor...even dah pertengahan bulan
15 Oktober 2012...
bila sponsor start sponsor 15 Oktober...kat situ..sponsor tu dah rugi 15 hari kat situ..

betul x ? sponsor lain dah start sponsor 1 Oktober...sponsor yg bernasib malang ni tadi..baru la thegeh2 nak start sponsor..
macam xbest lah kan..sponsor hadiah..tp,xselama GIVEAWAY berlangsung..huuuu..

so,kat sini Jaja nak bgtau pada PENGANJUR GIVEAWAY..
sekiranya korang nak buat GIVEAWAY..collect lah dulu semua para sponsor..
iaitu sebelum 1 Oktober tersebut..
collect semua...arrangekan..dah settle semua...barulah korang launching GIVEAWAY tu...
barulah ke-semua sponsor dapat share hasilnya bersama ! ^_^

bila GIVEAWAY dah berlangsung..STOP ! xyah cari SPONSOR dah ^_^
so,giveaway pun berjalan dengan adil & saksama ! xgitu ? :D

Saturday, 27 October 2012

Segmen:Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah

Saturday, October 27, 2012 2
Segmen:Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

jom2...Jaja tag semua FOLLOWER utk join segmen nie !
Follow la Jaja..Jaja akan follow awak balik ^_^
selamat bersegmen !

click banner di atas utk join !

Segmen: Up Kan Followers Dengan Mendadak!!!

Saturday, October 27, 2012 17
Segmen: Up Kan Followers Dengan Mendadak!!!
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

kali ni Jaja nk join segmen Ain pulak..
jom2..click banner di atas utk join !

Jumlah Follower Jaja setakat ini adalah
Target ?
1500 boleh tak ?

Jaja tag

Tarikh Tutup Segmen
21 November 2012

Jom tingkatkan follower TWITTER sampai lebam

Saturday, October 27, 2012 0
Jom tingkatkan follower TWITTER sampai lebam
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
jom la semua kita join segmen nie ! ngeeee
so,twitter Jaja adalah seperti dibawah !
sila FOLLOW !
Jaja akan FOLLOW kembali ^_^
v
v
v
v
v
Follower Jaja sekarang
367
click banner utk join !

Bubbly Segmen Nov 2012: Exchange Link Jom?

Saturday, October 27, 2012 4
Bubbly Segmen Nov 2012: Exchange Link Jom?
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Jaja tag semua Followers utk join segmen nie :)
click banner di atas..

Tarikh Tutup
24 November 2012

SEGMENT INCREASE OUR FOLLOWERS DURING HOLIDAY

Saturday, October 27, 2012 3
SEGMENT INCREASE OUR FOLLOWERS DURING HOLIDAY
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Jaja tag semua followers join segmen nie !
click banner di atas utk join ^_^

follower Jaja setakat ini adalah berjumlah

Friday, 26 October 2012

Make Up Yang Menyeramkan

Friday, October 26, 2012 3
Make Up Yang Menyeramkan
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
tengok dok sibok beronline...tibe2 Jaja nampak entry ni..
glurppp...
ce korang tengok make up die..seram kan ~
agak2 di Malaysia...boleh x dorang wat effect make up sehebat ni..
haishh..

ce bayangkan muka kita kena mekap cmni...
agaknya bbulan2 takot nak tengok cermin..kkkekee

geli nye lahai tengok antu2 nie..
ase nk pengsan !!
yg paling Jaja takot...errr..yg mane ek...
no 4 n 5 tu...ffuuuhhh !


Tolong Jaja..click 
v
v
v
v
v
 SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI

Kucing Yang Setia Dengan Tuannya

Friday, October 26, 2012 1
Kucing Yang Setia Dengan Tuannya
Assalammualaikum
.
.
.
.
.


Seekor  kucing berjalan 3.218 kilometer untuk mencari majikannya setelah majikannya pindah rumah tanpa si kucing dari Uzbekistan ke Russia. Dua tahun kemudian, kucing tersebut berhasil menemukan rumah majikannya di Russia.
Ravila Hairova, 52 tahun, memutuskan menitipkan kucing hitam peliharaannya bernama Karim kepada tetangganya di Gulistan, Uzbekistan. Keputusan tersebut diambil kerana Hairova khuatir perubahan keadaan bakal membuat Karim tidak sesuai.
Hairova pun meninggalkan kerusi kesayangan Karim dan piring makanan Karim agar Karim merasa selesa. Akan tetapi, dua tahun kemudian, Hairova menemukan Karim di pintu rumahnya di Liska, Russia.
“Saya tahu dia hilang dari rumah tetangga saya beberapa hari setelah kami pergi. Dan itu sangat menyedihkan. Tetapi, setelah itu kami tidak pernah mendengar kabar mengenainya lagi,” ujar Hairova.
“Lalu ketika saya berjalan di jalanan, saya melihat kucing yang sepertinya menunggu saya. Ketika saya mendekat, ternyata kucing itu adalah Karim yang berada dalam keadaan kurus serta mengenaskan. Tetapi itu memang benar dia,” ujar Hairova.
“Dia saat ini sangat senang, begitu juga dengan kami. Saya tidak tahu bagaimana ia menemukan kami. Tetapi saya senang ia berhasil menemukan kami,” tambahnya.
Suami Hairova, Lev Kondratyev, 46 tahun, mengatakan,
“Ia nampaknya menggunakan sembilan nyawanya untuk menemukan kami. Tetapi yang pasti itu memang dia.”
“Ada beberapa tanda di tubuhnya, termasuk luka di ekornya, yang menunjukkan memang 100 peratus Karim ketika ia berada di depan pintu. Dan ia pun mengenal kami,” aku Kondratyev.
 SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI

*credit - scripter.ning


Thursday, 25 October 2012

Selamat Hari Raya AidilAdha

Thursday, October 25, 2012 2
Selamat Hari Raya AidilAdha
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Selamat Hari Raya AidilAdha semua..
cmne..semua ada rekat kampung ke sekarang nie ?
heeee...

selamat bergembira ya semuanya..
Jaja xsihat ..
demam..so,xleh nk beraya sakan kunjung-mengunjung rumah saudara-mara..

muntah2 dari pagi..
sangat xsihat..sob3...
doakan Jaja cepat sembuh ya....

Tolong Jaja.. ^_^ nk beli ubat demam ni..hihi
 SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI

Wednesday, 24 October 2012

Segmen 3rd : Blog Paling AWESOME .

Wednesday, October 24, 2012 8
Segmen 3rd : Blog Paling AWESOME .
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
 

Wah..nk join la Segmen yg comel nie ! ngeeee
click banne utk join ye

Jaja tag :

Monday, 22 October 2012

Segmen : Jom Follow MengFollow By Puteri Ennaidi

Monday, October 22, 2012 7
Segmen : Jom Follow MengFollow By Puteri Ennaidi
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Jom sama2 kita support plak segmen yg puteri buat nie..
click banner di atas utk join yer..

Jaja tag semua follower utk join segmen puteri !

Tarikh Tamat
28 Oktober 2012

Sunday, 21 October 2012

SEGMEN:FOLLOW..FOLLOW..FOLLOW..BY NURULFHMT

Sunday, October 21, 2012 5
SEGMEN:FOLLOW..FOLLOW..FOLLOW..BY NURULFHMT
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Jaja nak ajak semua follower Jaja join segmen ni !
segmen Marie the Junior...hik3..
lepas ni kucing Marie bukan lagi trademark Jaja..
hari ni je dah jumpa 3blog yg guna theme kucing marie ku sayang ! uwaaaaaaaa
ape2 pon..all da best lah.. ^_^

jaga kucing Jaja baik2..sob3..
haha..

Jaja nak tag

Click banner utk join yer !

Tarikh Tutup
30 Oktober 2012

Kelantan Menang , Gadis Bogel !

Sunday, October 21, 2012 7
Kelantan Menang , Gadis Bogel !
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Alhamdulillah semalam kemenangan berpihak kepada Kelantan
xpe..ATM menang bermaruahkan..

aritu..dah ade budak nk bakar bendera Kelantan , kalau Selangor menang..
tp,x buat pon...sebab Selangor kalah ..
2 laki..xkisah la..

ni plak...xpadan ngan pmpuan..
nak bogel depan KLCC kalau Kelantan menang..
so,mohon JANJI DITEPATI cik adik manis ! >.<



Jom Join GIVEAWAY Jaja !!
v
v
v
Click Sini Pliiisssss ! Muuah :*
  SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI ,SINI , SINI  

Saturday, 20 October 2012

PIALA MALAYSIA | Kelantan VS ATM

Saturday, October 20, 2012 1
PIALA MALAYSIA | Kelantan VS ATM
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
huh ~ arini Jaja x bpeluang pon nk tgk bola kat stadium .. so,tengok jela bola kt umah..sob3..
kalo tgk kt umah .. aura dia tu xsampai leerr.. hehe..
btw , kat Masjid Negeri Shah Alam tadi ade ceramah Ustaz Azhar Idrus ... Alhamdulillah..
dapat sambutan hangat jugak ^_^ takbir..!

sebelum itu ~ Tahniahhh utk pasukan Kelantan
Gomo Klate Gomo !!
kerana telah menjuarai Piala Malaysia 2012 
syioookk ahh..menang ! makan besaq2 ! tggu apa lagi.. ngeee

Score List
Separuh Masa Pertama
-NorShahrul (Kelantan)

Kelantan 1 - ATM 0

Separuh Masa Kedua
Rezal Zambri Yahya (ATM)
Nor Shahrul (Kelantan)
Marlon Alex James (ATM)

Kelantan 2 - ATM 2

Indra Putra lah penyelamatnyaaa.. :)
beliau yg meletakkan kembali Kelantan di hadapan pada minit ke 96"

Kelantan 3 - ATM 2

sedih pulak tengok pemain ATM menangis.. :(
xpe..kalah menang kan adat pertandingan..cuba lagi nanti ye.. :)
alaa..kan best kalau penalti tadi ! huhu

urm..memandangkan Jaja x p stadium sebab Abg Mus keje..jadi , ptg tadi b4 game..
Jaja ngan Ayie usha2 la Stadium Shah Alam..si Ayie nak beli jersi Kelantan kata nya... =.=" caitt..
sampai je sana..rasa mcm ada kat Kelantan plak..semua dok speaking loghat Kelantan..

dah xde keje kan..Jaja pon snap snap la gambar sekeliling..hik3..
selamat la bawa baby dslr nie..sob3..
kid lens pon jadik ahhh....
antara gambar2 yang Jaja dapat..ni haaa..

kat atas ni para penyokong ATM .. ^_^
5 buah motor je yg Jaja nampak .. sob3







Wahh..hebak vespa abe niiih.
adik ni buat jersi ! huuuuu ~
tulis nama  n nombor peberet dia ~
sangat xsabar ok ! bukak baju nk pakai baju baru..
ayah die tengah nk bayau tuuu..
rabak2..
tiga2 hero papa&mama ni sangat excited nak masok stadium !
suke tengok si cilik ni..

Oppss..kebetulan pulak pakai baju merahputih ! ngeee..xrancang pon nk p sini ^_^

Jom Join GIVEAWAY Jaja !!
v
v
v
Click Sini Pliiisssss ! Muuah :*
  SINI , SINI , SINI , SINI , SINI , SINI ,SINI , SINI