December 2012 - .

Monday, 31 December 2012

Ambang Tahun Baru 2013

Monday, December 31, 2012 6
Ambang Tahun Baru 2013
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Wahh..esok dah 1 January 2013 wehhh .. kejap je rasa kan ?? rasa macam baru semalam je Jaja pegi ke I-city sambut New Year 2012 !! huhuuu ~ ok..tapi utk Tahun Baru 2013 ni Jaja xlagi pegi ke sana ! buat ape..bukan best pon ~ last-last tengok bunga api ! orang sana sini tengah sengsara sebab banjir..tanah runtuh...kita kat sini bersuka-ria..

Daripada kita pergi ke tempat-tempat hiburan cmtu ! baik la kita sesama pegi ke Dataran Shah Alam ! ada apa ye ? apa lagi kalau bukan Ustaz kesayangan ramai nie !!
pegi sini..kita dapat ilmu kan..seronok tau..
disebabkan 'dorang' -- orang2 disebelah sana takot x dapat sambutan ! tiap2 hari dorang anta msg..m'ingatkan orang ramai tentang sambutan tahun baru yg akan diadakan di i-city !!
pukul 5 ptg semalam pon anta lagi..hope tu yg terakhir.. -.-'

tengok..Abang Mus pon dapat...tapi , ehhehe..tengok Abang Mus reply ape..!


korang pon musti dapat kan..kesian doang ! hehehe..
Jom sesama kita meramaikan sambutan Tahun Baru di Dataran Shah Alam malam nie !!!
Anda semua disarankan supaya mengambil wudhuk di rumah supaya tidak berebut-rebut utk mengambil wudhuk di tempat kejadian !
bawa telekong + kain pelekat bserta mini sejadah ye !
kita solat Mahgrib + Isya' berjemaah disana ! sangat seronok !

MEFA 2012 at SACC

Monday, December 31, 2012 1
MEFA 2012 at SACC
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
pekaba sume ? sehat ? heee..semalam kan Jaja pegi MEFA .. apa MEFA tu ?? haa..Mefa tuu stand for..
dah nama pon Festival Wedding kan...punya la blambak2 booth pengantin yg bukak...bukan ada booth pengantin yang sediakan service baju + make up + pelamin je tau..malah,photography + videography pon ada tau...wahh..bukan main Jaja survey suma tu macam Jaja plak nak kawen kan !

saja la..Jaja suka tengok deco2 pelamin nih ! al-maklum la..org pempuan kan suka benda2 cmni..memang banyak yang cantik2 semalam..kalau lah betul Jaja nk kawin..memang da rambang mata kot nk pilih yang mana..mau berjam2 dok dalam tu !

memang la orang kata..kalau nak kawen ni kena ada duit..baru boleh..tp,bagi yang xpentingkan semua tu..jenis yang suka sederhana...lain lah..bagi yg suka meriah2 ni..tu yg payah sket..cm Jaja..err..Jaja suka la meriah2..tp,xde la 1 pelamin sampai 30 ribu kan..kalau kawen ngan anak dato' cita lain ah !

so,pakaian pengantin yg Jaja paling sukaaaa !! sudah semestinya design by ! ARI !! aritu baru je dok pm kt FB..mtk izin amik gambar2 dia letak kat blog..baca SINI .. tup2 kat sana dapat jumpak dia..wahhh...sangat seronok sembang2 ngan dia..pandai amik hati dan pandai melayan !! ^_^
Photography + Videography plak pilihan Jaja adalah ! Feel Motion Picture
sumpah ! sangat superb ~ try ah tengok page dorang tu...Tengok..punya la special sampai owner dia sendiri handle Jaja..haha..siap bawak i-pad depan booth..tunjuk video2 yg dia buat utk customer dia..termasuklah Ella ratu rock Malaysia dan pasangan ! :)

ada 1 video utk client tu...pengantin lelaki perlu berjalan di 30 lokasi berbeza utk dapatkan hasil yang terbaeek !! sangat kagum !! pastu Jaja cite la kat Abang Mus...tengok2 Abang Mus pon penah join kelas yang dihasilkan oleh FMP ni ! hehe..cantik tau gambar2 dorang..dan sangat creative..al-maklum la..banyak anak terunaa giteeww
dan gambar-gambar yang selebihnya boleh tengok dibawah !! pada yang xsempat nk pegi semalam..korang boleh pegi tahun 2013 punya...don't worry...event2 ni banyak !

Ayie..merangkap photographer Jaja semalam..
::.kikiki.::
Actually..Jaja belom nak kawin lagi ye sayang2 semua ! lambat agi...nak kene kumpul duit bebanyak ! kalau x..cmne nk hire mereka mereka yang professional cm di atas ni kan ! heeee..
wah..serius..sapa yg pegi MEFA ni..on da spot akan rasa nak kawin cepat2...suka3..!

NOTA KAKI
Tadi masa kat MEFA ade 2 3 orang tanya Jaja..kenapa Jaja pakai hand glove tu...member2 pon ada tanya...ohh..rupanya ramai yang pelik ye..baru Jaja perasan..adeyy..ok..mai Jaja nak share ngan korang..
Actually , pemakaian hand glove tu utk prevent dari bersentuhan di antara lelaki dan perempuan...Jaja akan pakai hand glove ni bila pergi ke tempat-tempat tertentu...
Bukan apa..kadang2 bila tengah dok sibuk ambik2 flyers...kita tpegang tgan mereka yg bukan muhrim tu..kn ? dan kadang2 juga..ada mereka2 yang b'urusan dengan kita ni...akan bersalaman dengan kita lepas tamatnya perbincangan...xkan kita nak jatuhkan air muka dia dgn m'anggukkan kepala shja..sesetengah mereka yg boleh terima , maybe xkisah..tp,yg xboleh terima...akan mengata dan sebagainya..so,lebih baik kita pakai hand glove ni utk m'halang t'cetusnya perkara2 yg -ve ! :)

*Jaja xbaik pon...tapi , tengah berusaha jadi yang terbaik ! jom sama-sama kita ^_^

*Bukan nk menunjuk alim ke apa...ni nak share ngan korang semua..mana tau..korang yg btudung pon ade msalah bdepan dengan mereka yg sering mghulurkan tangan utk bjabat...tengok kat sini kita dah ade cara cmne nak elakkannya ! :)

-Jangan la tanya Jaja depan2 kenapa Jaja pakai hand glove ni..malu nak jawab lahh.. >.<-

HARYATI HAMZAH - YATT - icon saya ^_^


Thursday, 27 December 2012

Wakena Beb - Lan Pet Pet

Thursday, December 27, 2012 4
Wakena Beb - Lan Pet Pet
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
korang kenal ke Lan Pet Pet ni ?? rasanya , semua orang sebaya2 Jaja nie..
semua kenal Lan kan..
ngeee..maybe bila time-time anak Jaja nti..dorang da xkenal kan..Tapi..ahh..xmungkin la..Senario ni ever green okey ~

nah..sebelom cite lebih lanjut..jom usha gambar Lan !
So,kali ni nak cite pasal Wakena Beb nie..
Jaja da tengok rakaman ni beberapa tahun dulu .. tah cmne..tadi belek u-tube..keluar video nie..
disebabkan Lan adalah watak utama..tengok banyak kali pon x boring kan ! ngeee..

Jempot tengok video dibawah
banyak benda yang Jaja respect kat Lan ni bila Jaja tengok video kat atas :-

1. Dia xcepat melenting marah Wahid .. sedangkan Wahid punca kereta dia dicuri ! marah sikit2 biasa la..siapa x marah kalau harta yang mahal hilang kan .. tp,xla sampai nk btumbuk atau campak segala barang mcm sesetengah artis tu

2. Dia pandai kawal marah + sedih dia !

3. Tak lupa Allah bila dia tengah dibelenggu pelbagai perasaan . Terbukti apabila dia sempat mengucapkan 
semasa dia kelam-kabut nk kejar kereta dia !

Yang paling best ... dia sangat sporting ... sebab x marah Adlin ! ngeee..~
macam ada sorang artis tu..siap mengamuk ! aparahhh

Tapi , sangat x besetuju bila dorang biarkan Lan bawak motor kejar kereta dia..
yala..macam bahaya kan..dia tengah la geram+marah+takot semua..nk bawak motor lagi..
Alhamdulillah .. xjadi pape.. ^_^

terharu gila + sedih bila dengar dia call sorang abg tu...masa mintak tolong keta dia hilang..yela..suara dia sedih kot.. :'(

Suka masa tengok Wahid ceom Lan..nampak keakraban persahabatan mereka disitu :')

sangat suka sama Lat Pet Pet !

Pembedahan Ibu Menyerupai Anak

Thursday, December 27, 2012 7
Pembedahan Ibu Menyerupai Anak
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
pelikkan ?? TAPI !! jangan terkejut ! memang itu yang telah telah berlaku !! huuu !! seorang ibu sanggup menjalani pembedahan plastik semata-mata ingin memperolehi rupa fizikal anaknya sendiri ! Padahal perbezaan umur dia dengan anaknya adalah 22 tahun !!
kat atas ni adalah wajah si ibu sebelum melakukan pembedahan plastik !
Tapi , sekarang .. si ibu Janet Cunliffe ... bagaikan saudara kembar puterinya sendiri !
Janet yang tadinya berambut merah kini telah berambut perang tepat seperti Jane. Janet yang tadinya bertubuh gemuk tak keruan setelah melalui pembedahan dan diet kini berbadan sintal. Padahal usianya sudah 50 tahun. Sedangkan anaknya, Jane berumur 28 tahun!

Dalam gambar yang dimuat di harian Inggeris, Daily Mail, seperti dipetik News.com.au, Jumaat terlihat bagaimana kedua-dua wanita itu mirip bak anak kembar.

Janet yang menjadi ibu tunggal itu merasa senang dengan penampilan baru dirinya. "Sekarang bukannya seperti ibu dan anak, kami lebih kelihatan seperti kembar," ujar Janet.
"Pertama kali kami pergi ke bar tempatan, kami menjadi pusat perhatian," tutur Janet. "Lelaki terus-terusan memandang kami berdua dan semalamam orang-orang bertanya apakah kami adik-adik," cerita Janet.

Jane sendiri bangga dengan penampilan baru ibunya. Menurutnya, kini mereka pun jadi semakin dekat. "Dia jauh lebih baik daripada Madonna di usia 50 tahun," puji Jane.

Janet diberitakan telah menghabiskan 10.000 pounds untuk pembedahan tersebut, termasuk pembesaran payudara dan pembedahan pada mata dan hidungnya.

Wednesday, 26 December 2012

End Year Giveaway by Princess1405

Wednesday, December 26, 2012 7
End Year Giveaway by Princess1405
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
mekaseh pada yang tag Jaja ye .. :)
Jaja tag semua FOLLOWER Jaja utk join GIVEAWAY ni !
sila click banner diatas utk join

GA ni bermula pada 20/12/12-27/12/12.. 
Juri Giveaway: originally Random.org

New Year Giveaway by Sheera Aya

Wednesday, December 26, 2012 14
New Year Giveaway by Sheera Aya
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Jaja telah ditag utk join segmen ni ! :)
ohsemm..
so,Jaja pon nk tag  2 3 orang blogger utk join
sila click banner di atas ye :-
1. Ain
2. nazifa
3. bieyla

 24 Dec 2012 -13 Jan 2013

Tuesday, 25 December 2012

Kematangan -> Special for Al

Tuesday, December 25, 2012 1
Kematangan -> Special for Al
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Jaja telah direquest oleh seorang Freelance Model .. iaitu Al utk up 1 entry mengenai "KEMATANGAN" ..
apa yg Jaja faham , Al ni nak tau tentang apa itu matang dari pelbagai segi , Ini kerana , maksud matang kan ada dari pelbagai aspek dan sudut.. .. So , mai Jaja nk try describe mengenai 'matang' yang Jaja tau !

Matang adalah pemikiran seperti dewasa dan mengetahui mana satu salah dan benar...
Matang boleh di kategorikan dengan banyak jenis , matang dari segi membuat keputusan , matang dari segi pemikiran , matang dari segi cinta dan sebagainya. 

Matang yang pertama , yang boleh Jaja describekan adalah mengenai 'seseorang' ..
Seseorang yang MATANG boleh mengetahui bahawa perkara yang dilakukan adalah betul atau salah ..
Sebelum melakukan sesuatu perkara , dia lebih dahulu memikirkan kesan -ve dan +ve yang bakal terjadi selepas itu !

Matang seseorang itu juga boleh dicetuskan apabila seseorang itu mampu berdikari dengan sendiri . Mampu membuat segala keputusan tanpa meminta pendapat-pendapat dari orang sekeliling.

Matang dari segi cinta pula ialah tidak bersikap kebudak-budakkan di dalam percintaan . Pandai membawa diri utk menyesuaikan diri dengan kisah cinta dikedua-dua belah pihak . Sebagai contoh , tidak mementingkan diri sendiri . Jangan asyik nak berkepit or merajuk je ! matang la sikit . fikir keadaan pasangan . maybe ade sebab xdapat nak jumpa or sebagainya ! ngeee..cmtu lah ~

Ada juga orang yang matang dari segi fizikal .
Contoh , umur baru 12 tahun...tp,muka matang . Dalam 16 camtu . ada kan ??

Malah ada juga orang yang matang dari segi fizikal . Tapi mental dia xmatang . 
Penah jumpa ?? rasanya ramai..
umo dah 20++ tp,perangai xubah macam budak 2 tahun ! ^_^

Matang kedua pula , mengenai sesuatu tumbuhan atau kehidupan lain !

Matang mengenai kehidupan pula adalah seperti binatang . 
Sebagai contoh , kehidupan bintang seperti ayam .. Sebelum mencapai tempoh matang utk
telurnya menetas . Ia akan mengalami pelbagai proses di dalam telur seperti di SINI !

Hope details2 yang Kak Jaja wat ni .. memenuhi kehendak Al ! 
ngeee...
kalau salah arap dimaafin yaaaa...
kalau ade yang Al nak tanye lagi...kite BBM ! ngeeee

Monday, 24 December 2012

Casting at AreZam Rahman Studio

Monday, December 24, 2012 2
Casting at AreZam Rahman Studio
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
casting ape la tu kan ? wahh..nak berlakon ke ape Jaja ni kan.
kalau blakon memang x ler..
apa lagi kalo bukan modelling..

Ini adalah CASTING PERTAMA Jaja..
b4 ni Jaja xpenah pegi casting pon..
xtau nak cakap cmne , perasaan cuak ni ..
selamat la ade member-member yang Jaja kenal..
kurang la sikit rasa cuak tu !!

bbrrr..ngatkan casting ni just phtoshoot..
gedik depan camera je..
rupanya kena catwalk sekali..
adehh..bderau darah ni baqq angg !
Jaja bukan penah catwalk pon 
T_T

ase nak menangis air mata darah je dah ni..
arghh..hentam jelaaa !

btw , casting ni adalah utk butik 'pde' mencari para-para model..
menjadi model butik dorang tu.. :)

ok..tanpa banyak bceloteh lagi..
jom kita tengok gambar2 semalam !

Sesi soal jawab dengan para judges..
interview..
soalan paling rare..
"Awak masih ada Dara???" 
hahahah!!!

atototoiii..
ekceli masa tu Jaja baru lepas cakap..
Jaja penah masok majalah #Dara.com .. 
judges nak tanye single lagi ke x..
lain plak pegi nye..haha !!
Ok..catwalk bermula !!
uwrghhh...
chubbynyaa !!
Bersama talent2 lain yg gojes !
seronok sangat jumpa talent-talent yang berbakat mcm mereka semua..
semuanya ada bakat tersendiri..hehe

thanks utk semua yg terlibat..
especially , owner butik..abang azam..
wakil mua , wakil butik , wakil talent
semua la para judges yg terlibat..!

hope Jaja ada rezeki utk join butik pde ! :)


Saturday, 22 December 2012

SEGMEN : Free Doodle To Me!

Saturday, December 22, 2012 21
 SEGMEN : Free Doodle To Me!
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
petang-petang yg syahdu nie..Jaja nk join la segmen abg Apit kite nie !! ^_^
nak doodle nak doodle !


click banner di atas utk join ye !! ^_^

Nickname : Jaja Sutera
Warna : Baby Pink !

100 Blogger TERPANTAS Sahaja !!
Cepat oii !!


Kejam !! Bunuh Anak Kucing !

Saturday, December 22, 2012 4
Kejam !! Bunuh Anak Kucing !
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Sape yang ganas dan kejam sangat tu membunuh kucing ????
jangan x percaya ! it's me !

cite nye camni...
masa tu umo Jaja 4 5 tahun camtu la..
opah Jaja ni suke kucing tau...
kat umah opah tu blambak-lambak kucing bakk ang !

lepas tu ada sekor ibu kucing ni..die lepas beranak..
kebetulan pulak , cousins Jaja..
kami dok panggil dia 'yeop kerol'
dia dok Kedah..balik la kampung opah di Perak ni..

Jaja ni bila dah ade kawan..
perangai dia mula la..nak antu kata opah ! haahah

Kami ni xde keje..opah plak kat luar umah ..
dok sapu2 halaman..
kami berdua pegi amik anak kucing tu..
campak dalam kolah bilik air belakang..
tau x kolah tu apa ??
errr...sat..
ni la kolah..huu..
tapi kat kampung Jaja tu lagi besar dan dalam..
kami amik anak kucing 4 ekor tu..
kami campak dalam kolah tu !

pastu kami tengok anak kucing tu terkapai-kapai..
pastu mati !!!
dah mati kami blah cepat-cepat !!

beberapa jam kemudian...
kami dengar opah menjerit panggil kami kat bilik air tu ! 
gggrrr.... T__T
kami kena pukoi ngan opah tau..
sob3..
serik..tobat da pastu xwat cmtu da..
ngeeeee...!!

ampon dan maaf..
bila da besar2 ni..pkir2 balik..kesian tau kat kucing tu..
sebab Jaja...adalah..
PENCINTA KUCING !!

mahap...tu zaman Jaja kecik-kecik dulu..
xdak akai lagi !! :D

dan sekarang..Jaja sangat GERAM bila ada orang yang membunuh + menyiksa kucing !!
kalau dak2 kecik yang xde akai tu bleh la dimaafkan lagi..
masalahnya sekarang..
yang buat Jaja sakit ati ni..
sorang cina yg da badan besaq cam gajah..tp otak cam semut !!
tau kan ??

ni...
si bodo tu !!