April 2015 - .

Tuesday, 28 April 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

Tuesday, April 28, 2015 12
Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah
Assalammualaikum

Jom kawan-kawan , tambah follower dengan blogwalking .. haih -.-'
pagi nauu Jaja update blog rini >.<
klik banner di atas ye !
thank you ..
Salam Ukhwah 

Tamat
15/05/15

Thursday, 23 April 2015

Jadi Jutawan Dengan Phytoscience

Thursday, April 23, 2015 3
Jadi Jutawan Dengan Phytoscience
Assalammualaikum

Actually , bisnes ni sebenarnya dah lama .. dah lama juga Jaja perhatikan kawan-kawan Jaja yang dah berjaya dengan bisnes ni.. Alhamdulillah , semua ada rezeki masing-masing .. Jaja xde kekuatan jugak nak join pada mula nya .. Tu yang tengok orang je dulu tu ..

Tup-tup suami Jaja kata nak join . ok then xpela.. suami Jaja join dulu .. dalam sehari sahaja .. suami Jaja dapat pulangan banyak ni ! Jaja apa lagi , kelam-kabut jugak la nak join citenya .. So , Jaja pun mula join ..
Ini pula , pendapatan sehari bff Jaja ? Jaja punya ? InshaAllah , Jaja akan update dalam masa terdekat.. sebab Jaja baru join arini !
Apa korang tak teringin ke tengok orang pakai kereta mewah , rumah besar , pendapatan lumayan setiap bulan ? mesti nak kan ? kalau nak harap kan kerja makan gaji je , memang x cukup la .. apa kata tambah pendapatan melalui bisnes ni !

Ini bukan mcm bisnes MLM biasa ! ini TAK memerlukan kita untuk menjual produk ! ini adalah salah satu strategi bisnes macam mana kita boleh dapatkan income hari-hari ! silap-silap , korang duduk rumah je .. dok layan bisnes ni .. xkuar keje makan gaji lagi !

xyah target  banyak macam suami Jaja ..target sikit dulu..contoh RM900.. kalau dah RM 900 sehari pun berbaloi kan .. darab dengan sebulan tengok ..boleh dapat berapa ^_^

**Ingat ! xperlu jual produk , xperlu cari orang banyak ! 
Kalau korang berminat nak tahu lebih lanjut lagi .. Whatsapp Jaja .. Jaja akan explain pada korang ..
017-3216469

InshaAllah , kita tolong sesama kita .. :) kongsi bersama rezeki Allah bagi :)

Wednesday, 22 April 2015

Kucing Jaja Si Rossiey Dah Sihat !

Wednesday, April 22, 2015 1
Kucing Jaja Si Rossiey Dah Sihat !
Assalammualaikum


Ingat lagi x last week Jaja ada mintak dana utk bantu stray cat Jaja ni .. alhamdulillah , sekor daripada dorang dah berikan positif feedback .. tengok selepas seminggu , mata dia dah jadi elok .. sebelum pegi vet Jaja ade la lap ngan air suam ,.. tp xboleh .. xberkesan..

Pegi vet , dokto bagi ubat mata , Antibiotik dan Multivitamin .. alhamdulillah , sihat dah dia..
cuma fungus & kurap dekat Luna & Tobby x hilang lagi..harap2 hilang la cepat..da botak2 da badan dorang.. :(

Terima kasih buat anda yg memberikan Jaja sumbangan minggu lepas , dan terima kasih buat korang yg doakan kesihatan kucing-kucing Jaja ni.. :) heee ..

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

Wednesday, April 22, 2015 2
IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015
Assalammualaikum
.

Jom sama-sama join GA .. mana tau ade rezeki .. boleh menang hadiah yang menarik .. 

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 30 APRIL 2015
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA & AQILAH YANG AKAN CABUT UNDI (",)

MEGA GIVEAWAY DIARI JEJAKA HANGAT 2015

Wednesday, April 22, 2015 0
MEGA GIVEAWAY DIARI JEJAKA HANGAT 2015
Assalammualaikum
Jaja salah seorang sponsor untuk GA ni ... :) jom , sama-sama support GA kawan kita ni ^_^
klik banner di atas :)



Tuesday, 14 April 2015

Dana Untuk Kucing

Tuesday, April 14, 2015 4
Dana Untuk Kucing
Assalammualaikum

Alhamdulillah , selepas sehari Jaja update memohon dana untuk hantar stray cat yang Jaja adopt daripada orang ni .. Jaja dapat mengumpul RM 100 . Jaja cuma cuba nasib , mana lah tahu dapat .. Tengok-tengok memang ada yang nak tolong .

Apa pun orang nak kata , orang nak hina sebab kutip derma ke apa ke .. xpe .. Jaja xkisah semua tu , janji kucing-kucing Jaja ni semua berada dalam keadaan sihat sejahtera !

Jaja bukan apa , duit gaji bulan ni semua Jaja dah guna beli makanan & sangkar .. sebab x sangka pula akan adopt stray cat ni .. Tu la , kat sini Jaja da dapat pengajaran .. Apa-apa pun mesti kena ada duit simpan sikit utk sakit-sakit bebudak ni .. Kalau x , terpaksa minta jasa baik orang .

So , Jaja pegi klinik .. Kos rawatan semua RM 75 .. Jaja dapat RM 100 daripada orang yang menderma . Baki daripada duit RM 25.. Jadi , Jaja dah maklumkan pada dorang .. Baki tu nanti akan Jaja belikan makanan/susu utk baby cat ni .. :)

Alhamdulillah..InshaAllah , ada bahagian pahala untuk mereka yang tolong Jaja .. Hari ni hari Jaja , mana tahu satu hari nanti ada org yg susah pula . Minta tolong Jaja , Jaja ada rezeki lebih . InshaAllah .. Jaja akan tolong pulak..

So , ini la pembiayaian ubat-ubatan utk stray cat Jaja .. huuu ... susah nau nak kasi dorang makan ubat..hehe. ^_^ harap-harap dorang dapat sembuh dengan cepat..

Sesiapa yang bermurah hati nak derma pada kucing-kucing yang lain , boleh la jenguk-jenguk group baru Jaja ni.. Kelab Kutipan Dana Kucing (KDK) .. banyak kucing yang memerlukan bantuan makanan dan ubatan disana :)

Stray Cat Jaja ni semua umur dalam sebulan lebih.. Yang warna hitam tu betina , Jaja bagi nama Blackrose .. Warna Calico tu pun betina .. bagi nama Luna .. yang warna orang (Red Tabby) tu , nama dia Tobby ! 

Tuesday, 7 April 2015

Dim Sum Sedap di Shah Alam

Tuesday, April 07, 2015 1
Dim Sum Sedap di Shah Alam
Assalammualaikum

Pernah makan DIM SUM ? pada yang xpernah , mesti cuba ! sedap .. dengar nama macam risau plak kan ? takut x halal ? hee.. jangan risau , yang menjual ni orang melayu .. di jamin .. dijamin halal , bersih dan yang penting .. sedap !

Kisah nye bermula , bila tengah hari tu Jaja tengah blur-blur nak makan ape pon xtau .. selalunya , Jaja kalau tengah blur xtahu nak makan ape .. mesti pegi group Shah Alam Resident .. dalam tu macam-macam ada yang orang kongsikan ..

Entah macam mana , minggu lepas .. dok cite pasal kedai makan yang xde GST .. abang ni promote dia punya perniagaan Dim Sum .. abang ni niaga kat dalam banggunan MBSA . dekat blah mana tu Jaja xpasti .. tapi ni ada gambar nya .. so , sesape nak cuba boleh datang ye ..

Ni Dim Sum yang abang tu delivery pada Jaja .. RM 5.00 untuk 5 pcs (beserta sos sepeket) .. ada macam-macam perisa , cendawan la , ayam , blackpeper , seafood dan lain-lain lagi .. Jaja suka yang warna hijau tu .. sedap!

Putih : Cendawan
Kuning : Ayam
Hijau : Black Pepper
Kalau ada cebisan merah-merah dalam isi nya tu ada ketam dan carrot .. 


Selain beli sikit-sikit camni .. korang pun boleh beli paket .. masak sendiri kat rumah ! cuma kukus je! kalau nak goreng pon boleh .. nanti jadi cam Pai Tee .. yang ade kat Chicken Rice Shop tu .. sebungkus tu ada 16 pcs kat dalam nya .. 
1 paket : RM 10
2 paket : RM 19
3 paket : RM 28

Perasa yang ada :-
1. Ayam Biasa
2, Ayam Cendawan
3. Ayam BlackPepper
4. Ketam Carrot
5. Seafood

Yang dalam bekas bulat (hitam) tu , sos manis ! colek sket ngan Dim Sum ! pasti ummmppphh !! kalau beli kat hypermarket xde sos ! cicah ngan sos biasa je .. xsedap.. :p

Kos penghantaran sekitar Shah Alam RM 5.00 .. :)

Waktu Perniagaan : -
Isnin , Selasa , Rabu , Jumaat
Selasa & Jumaat : 7.30 pg - 1.30 ptg
Isnin , Rabu : 7.30 pg - 3.30 ptg
Khamis , Sabtu & Ahad Cuti

Pasar Tani : Kelana Jaya (Sabtu)
Pasar Tani : Seksyen 13 Shah Alam (Ahad)

Nak buat penghantaran Sabtu dan Ahad .. lepas pukul 1 petang ye ..
kalau hari lain .. lepas pukul 3 petang .. 

**Harap segala info ni clear .. kalau ada sebarang pertanyaan & tempahan sila hubungi abang ni .. detail seperti dibawah !

Info Tambahan daripada abang Ryzal .. info outlet ^_^

Pasar Tani Putrajaya (Selasa)
4.00 ptg - 10 malam

Pasar Tani Petaling Seksyen 17 (Khamis)
7.00 pagi - 12 tengah hari

Pasar Tani Putrajaya 1 (Jumaat)
3.00 ptg - 10 malam

Pasar Tasi Sek 7 Kelana Jaya (Sabtu)
7.00 pg - 12.00 tengah hari

Pasar Tani Stadium Sek 13 Shah Alam (Ahad)
7.00 pg - 12.00 tengah hari

HP : 010-5438715

SELAMAT MENCUBA !

Dijamin HALAL !!!


Thursday, 2 April 2015

HHP Cat Show at Centro Mall , Klang

Thursday, April 02, 2015 0
HHP Cat Show at Centro Mall , Klang
Assalammualaikum

Sebenarnya , dah lama sangat Jaja nak bawak anak-anak Jaja ni join pertandingan-pertandingan camni .. hehe.. tapi tu la , dulu dorang ni kecik lagi .. then ingatkan yang boleh masuk pertandingan cuma kucing yang ada cert je..rupanya kucing biasa , yang xde cert pun boleh join ..

Jaja lak dah lama join kelab Kitten Under RM 500 .. tup-tup ada pertandingan .. so , xpikir panjang .. terus nak join .. memandangkan princess kesayangan Jaja ni comey .. kikiki .. Jaja pun anta la si Omie ni utk join .. Jaja memang dah tau , yg si Omie ni takut ngan orang ..takut ngan kucing lain .. sangat penakot lah citenya .. tapi , disebabkan bulu dia cantik .. Jaja ingat nak juga try anta ..

Sesampainya kat sana , terus cari sangkar Omie dan masukkan dia dalam tu .. organizer dah sediakan sangkar masing-masing dan letak no kucing kita pada sangkar .. hehe..dah agak da ! takut betul dia..besar je matanya ..badan dia pun mengecut jee.. kemas-kemas tempat dia , Jaja pun g makan .. organizer ada bagi bihun goreng .. so , share berdua le ngan Abg Mus .. sob3..

Pengunjung yang datang , tengok-tengok Omie .. Omie wat xlayan je .. kecut badan dok kat sudut .. haha.. kesian betul .. Jaja datang baru dia nak bangun .. main ngan Jaja .. ishh .. ngade-ngade anak mama ni ye ..

Bila tiba giliran Omie kedepan , juri panggil dan amik letak atas Ring .. dia xnak main pun .. uwaa... padahal kat rumah lincah je .. depan juri dia wat cm xde perasaan ! geram betul .. xpela , dah anak mama ni takut..1st time pulak kan.. xpe...next time cuba lagi ye ..Juri pun cakap xpe , 1st time memang macamtu ..

Ring Ke-2 , Omie dapat No 9 daripada no 11 ..
Ring 1 , Omie dapat No 7 daripada no 11 ..

Jadi la , xdapat bawak balik hadiah .. dapat jugak la bawak balik Rosette .. Mama plak dapat pengalaman , so xde la next time pegi .. tercangak-cangak xtau nak buat apa kan .. kat bawah ni muka Omie tengah takut .. -.-'
Kat bawah ni antara kucing-kucing yang join , banyak kucing dekat 80 ekor kot .. xsempat nak tangkap semua .. bila da banyak kucing .. banyak la ragam nye.. hehe..ade yang ter poo dan pee dalam sangkar la .. tidur aje la.. yang tiba-tiba jadi agresif pun ade .. terus disqualified .. xleh join sebab juri xnak amik risiko kena gigit , cakar dan sebagainya ..
Untuk masuk pertandingan cmani , kucing perlu dipuasakan .. contoh kalau harini pertandingannya , pukul 8 malam semalam sampai lah ke harini kucing xboleh diberi makan dan minum ,. supaya dia x poo dan pee sepanjang pertandingan ..

Bila dah lebih daripada 12 jam puasa , memang akan lapar lah ! kita pun sama kan , bila dah lapar..xdapat plak makanan .. mogok la dorang .. ade yang xde mood , muram dan sebagainya .. 

Kesimpulannya , menang kalah adat pertandingan .. Yang penting pengalaman dan dapat kawan-kawan baru .. Bila dah sekali join , rasa ketagih pulak nak join lagi ..

InshaAllah 26 April ada lagi , Jaja ingat kali ni nak bawak Oyo .. Oyo xtakut sket ngan orang .. tapi entah la kalau kat sana dia buat hal pulak.. T___T .. Sesapa nak join , boleh contact Edly Reza Mansor (wak) .. Jom sesama timba pengalaman baru .. ^_^ jangan lupa grooming dulu kucing ye sebelum hantar pegi cat show tu !