April 2012 - .

Saturday, 28 April 2012

Segmen : U Follower Bulan April

Saturday, April 28, 2012 1
Segmen : U Follower Bulan April


Assalammualaikum (!)
.
.
.
.
.
ahaaa...da lama rase nye kan Jaja xupdate blog..sorry T_T... Jaja teramat lah bz..sbb prepared utk Mid Sem..skrang?yeyy..merdeka ~ dah habis mid sem..heee..so,baru lah ade masa nk b'blogging kembali (!)

apa yg Jaja tgk..Jaja xactive update entry..maka...follower Jaja..stick byk tu jugak.. =.=" so,soperti biasa... :) kalo dah follower on cipot...tiba lah masa utk mengumpul follower kembali (!) 

jadi,utk p'akhiran bulan April..Jaja nak join segmen dari nabila.. :)


nak join?sila click banner di atas.. :)

Jaja tag 2 orang blogger di bawah

Tarikh tutup : 30 April 2012

Monday, 16 April 2012

F&B = Ayam Penyet Nusantara

Monday, April 16, 2012 4
F&B = Ayam Penyet Nusantara


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Mcm biasa..bila dah nampak je restoran ayam penyet (!) mesti nak serbu ~ nak try (!) ok...kali ni Jaja try ayam penyet Nusantara plak..glurrpp..bukan main seram plak lagi name restoran nyee..~ misteri nusantara (!)

ok..makanan dia..bleh tahan sedap..xsedap sangat ~ tp boleh tahan.. :) harga?sama jugak...tp,die punya market strategi..tu diaa..~mula2 kami makan..tgk harga ayam penyet .. RM 7.50 ! tapi..tu without nasik.. =.=" haiyo0..xkan la nak makan xde nasik..haih..

erm..sume ok lah...yg x ok..adalah ! SERVICE ! bad SERVICE !!! kami masok..dah la penuh..ada 2 meja..kat bhgian dalam..so,kami pon pegi la kat meja 2...kerusi lagi 1 xcukup..sbb kerusi basah..then meja pon,kaki mcm dah nak patah..senget2...~kami duduk tunggu waiter dtg take order..dkat 5 minit xsampai2..

tunggu nak panggil baru nak take order...bila smpai2..bagi menu .. meja yg melekit2 xmau lap..air tumpah atas meja...then,Jaja ckp la..nape bsepah2 meja nie..lap la..kami nk duduk..tau x die jawab ape kat Jaja?die kate "staff xcukup arini" whatt theee?sbgai customer..kami xperlu tau semua tu.. :) ape yg penting adalah service..

style cm kat restoran tasik <3
ok..order kene tulis sendiri.. =.= starbucks ek? :p
 sedappp?
xpuas hati (!)
ok..customer dah makin bkurangan ~ legaa...

nak best..masak sendiri kat umah..habis cite 

F&B = Bubur Day & Night Circle Restaurant

Monday, April 16, 2012 1
F&B = Bubur Day & Night Circle Restaurant


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
ok..kali ni Jaja nk cite pasal makan2 dekat seksyen 11 plak..kat restoran ni...macam 2 ade..dr western sampai lah ke masakan melayu ~tp,Jaja kalo datang makan sini...Jaja sapedek buboq jaa...heee...bubur kat sini mmg ccurrlaaassss (!) 10 bintang ~

harga yang amat berpatutan ! sesuai utk student2 mcm kami yg save bajet & nak bdiet ! heee..~ sape ajaq makan nie?haa..tu Dak Teropong (!) dia lah yg ajar ! psst..psst..die blanje taukk mase 1st time makan sini ~ ngeeee...~

cara2 nak p makan ini buboq (!) kita terus g dekat kaunter yg tulis BUBUR !! ade signboard kat situ..kite kene p sendiri ok..sbb xde org amik order kat meja..kalo nk makan bubur nie..so,bila dah pegi kat area bubur tu..koang akan nmpak mcm2...mcm kat bawah nie..

ayam ade,daging ade,paru,hati..arghh cm2 lah (!) pastu,koang ckp lah..nak die masak ape..i mean..cm Jaja..Jaja suke order daging masak kicap (!) so,nanti die akan masak2...n antar kat meja koang.. ;)

Taraaaa...dsebabkan bubur tu xmasin sangat..Jaja order telur masin..sebijik RM 3.00 (!) daging masak kicap Jaja tu plak..1 piring..RM 4.50..bubur plak RM 1.50 ~
Ok..ini Zafira Hamdan yerr..mlm ni kami dating bdua jer..sob3 !! semua kuar ngan boipreng masing2..hehe (!)
Taraa..ini Jaja...si kuat makan ! ngeeehhh (!)

ehem..terliur sudah?haaa..ape lagi..mai2...try ramai2 :) 

Sunday, 15 April 2012

F&B = JFA Corner Restaurant

Sunday, April 15, 2012 1
F&B = JFA Corner Restaurant



Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Hee..sepertimana yg Jaja dah janji kan ritu..Jaja akn cite kat koang tmpt yg Jaja pegi mase blanje Mr.MA makan malam sebelum beday die (!)

mmg susah Jaja nak cari tmpt makan kali nie...ggrr...sbb...Mr.MA Jaja nieee...soh cari tmpt yg xpernah kami makan berdua ! arghh...ase nye kat Shah Alam nie cm dah makan kat sume tmpt je..ngeeee ~

last2 Jaja decide nk p bawak Mr.MA Jaja ni makan dekat Subang Jaya sana.. :) cari punya cari..jumpa la satu restoran nie..hee..senang je nk cari...lepas je dari Sunway Pyramid..korang akan nmpak KTV...so,masuk simpang tu...then...terus je sampai jumpa shell..~belok kanan...terus sikit..belok kiri ! make sure...b4 masuk KTV...pyramid koang dbelah kanan ye..means dr Shah Alam..heeee...see..dah jadi Tour Guide plak !

dah2..sampai2 je..kami order..Ikan Siakap 3 Rasa,Tomyam,Cendawan Goreng,Jus Tembikai n Jus Oren (!) ok..dah makan.mesti lah ade complaint nye kan...ngee..biase la...complaint bg je kat Jaja.. =.=" overall..makanan mmg superb (!) super delicious (!)

psstt..yg pasti Mr.MA ckp ikan siakap die lebih sedap dr tupai2.. :D alah...citarasa orang bukan sume same kan.. :) makanan,air,enviroment sume ok... :) 

yg xok ??? service ~ bad service...ggrr..slalu mmg cmtu lah kan..kalo mkanan ok..service xok..kalo service ok..makanan plak xok.. =.=" mmg susah nk cari dua2 ok..haih = =" kalo nk suma ok..kena p makan kat hotel plak lah..haih..belom mampu lagi nk bawak syg Jaja makan kat sana ~

ok..service x ok...1st kami dtg...dia lambat dtg amik order..dah pggil baru nk dtg...2nd amik order kami xtulis..pakai otak die..lagak cm otak professor...Jaja siap soh tulis..dia kata xpa ! 3rd.. Ikan Siakap sampai dulu...Tomyam ngan Cendawan xsampai2 lagi...org sblah yg sampai kemudian pon da nak habis tomyam dia..ok (!) dah rasa mcm nk mengamok (!) 

Jaja pon p blkng..order..bila tokey dia antar Tomyam n Cendawan..Jaja ckp... "tu lah..tadi soh die tulis..ckp xpa2..bleh ingat" ~ even toley die da say sorry...im still disappointed .. T_T

bila da habis makan terus bayar...bila bayar !! wahh...mood dtg balik..sbb murah je.. RM40 ! ngeeee..lalalala...~ reasonable.. :D senyum ja kuaq doet ~ bila nk bayar cashier tanye..sape blanjeee?
what theeeeeee???? ase nye privacy kot benda tu..haha..bleh plak die tanye..tunjai maw?

nasib baik lah aritu beday Mr.MA Jaja ucukk2 tu...Jaja ckp lah.."hari ni beday dia..so saya blanje..asik die je kuar duit...skali skale biar la saye...ade pape soalan lagi?" die trun pulang baki..haha... =.= ok (!) habis ~

Menu Save Bajet (!) - Blakc & White

Ok..konyang sudahh (!)

Pssstt..psstt...sesuai tok dating ok (!) senyap-sunyi ~

Wednesday, 11 April 2012

Al-fatihah [1989-2012]

Wednesday, April 11, 2012 8
Al-fatihah [1989-2012]






Assalammualaikum
.
.
.
.
.


seperti yang sedia maklum..Jaja telah pun kehilangan seorang rakan... :) permata yang sangat berharga buat MSU..Terutamanya faculty kami...  :')

Alhamdulillah...pada pukul 8 pagi tadi..Jaja dimaklumkan oleh rakan yang ikut jenazah ke tempat p'gebumian di Kedah...jenazah selamat dikebumikan..

Alhamdulillah juga...semalam..sebelum jenazah dibawa pulang ke Kedah..Jaja ditemani Musaddiq Azahari .. sempat m'ziarahi arwah..buat kali terakhir..

kami sampai2..dalam nk dekat pukul 9...parking kereta dan terus ke bilik mayat..masa tu tawakal je semoga sempat jenguk jenazah.. :) bila dah  nak sampai bilik jenazah...bau kapur barus yg kuat sudah mula menusuk ke rongga hidung...sebak sangat rasa masa tu...yelah..kan kapur barus kan sinonim dengan orang yang meninggal...tiba2 perasaan sebak tu datang..

sampai2 je...jenazah tengah dikafankan...bila selesai semua..kami dipanggil utk melihat jenazah....Alhamdulillah kawan2...muka Arwah Alip lebih tenang..jikalau sebelum arwah dikafankan...beliau kelihatan tenang seperti yang koang tengok sblom dimasukkan di bilik maya..kali nie..selapas mandi..kelihatan lebih tenang berbanding semalam..alhamdulillah..

dlam pukul 10 lebih..family arwah dr overseas pon tiba...keadaan jadi tambah sebak...terutama tengok ibu arwah.. :( yang menanges...Ya Allah...betapa hancurnya hati seorang ibu bila melihat anak yang dikandung 9 bulan 10 hari...hilang sekelip mata...kuatkan lah hati ibunya.. :') 

sebak jugak tengok adik2 menangis.. :) kehilangan abg kesayangan mereka...lepas ibu arwah selesai melepaskan rindu..menatap arwah buat kali terakhir..arwah pon siap2 dibawa kedepan..utk disembahyangkan..di imamkan oleh seorang ustaz..selepas solat jenazah...bacaan doa...jenazah diletakkan di dalam keranda dan di bawa ke dalam van utk dihantar ke Kedah...

sedikit sumbangan dr MSU yg dkendalikan oleh Miss Nurul...diberikan kepada ibu arwah...bila miss ngan ibu arwah bplukan...btambah kuat tangisan ibu arwah.. :') 
seblum berangkat...ibu dia ckp dekat semua orang..terima kasih...ada masa jumpa lagi...minta maaf sangat2 sebab xbanyak masa semua...

insyaAllah..akan ada kutipan buat kali kedua...dan bacaan Yassin juga..

so,kawan2...selepas 7 langkah orang terakhir melangkah meninggalkan pusara...maka bermula lah soalan2 yang bakal di soal terhadap arwah.. :)

*ingatlah..bahawasanya,perkara pertama yang akan dihisab..adalah Solat... :)

semoga roh Alip dicucuri rahmat...Al-Fatihah...
semoga hari ini adalah hari terakhir kita bersedih dan meratapi pemergiannya...

*Additional info..seblum ni..Jaja slalu tgk cerita kat tv...baca2 novel..ttg ptanda2 orang yg akan meninggal...kali ni jadi pada 2 orang kawan Jaja... :) 

malam sblum Alip meninggal .. dia msg Zura...suruh Zura reply msg dia..sbb 2 msg terakhir dia... :') dengan Zura xbyk yg dkongsikan sbb Zura tgh bsedih lg..

kedua..adik angkat Jaja.. :') dia call adik malam 2..minta maaf...kalo ade buat adik kecik ati..then dia msg..jage diri elok,jgn tinggal solat,dia ckp mungkin itu last msg dr dia... :(  

kalau tengok..mcm main2 je kan... :') dia dah tau...yg dia akan meninggalkan kita..dia tunjuk semua tu kat kita..tp,kita je terlepas pandang.. :')

Al-Fatihah


Alif Iza'an bin Sahharon
1989-2012

Tuesday, 10 April 2012

Kau Sahabat Kau Teman

Tuesday, April 10, 2012 7
Kau Sahabat Kau Teman


Assalamualaikum
.
.
.
.
.

Dalam Pukul 4 Petang tadi..tengah2 Jaja siapkan assignment Jaja..Jaja dikejutkan dengan 1 panggilan yg menyatakan.....erm....kawan seperjuangan Jaja..Alif Iza'an yang telah pon kembali ke rahmatullah... :')

sbelum Jaja terima panggilan 2..hari macam nak hujan..kilat guruh..kuat sangat...xtau kenapa mcm kuat sangat...nak sedapkan ati Jaja pon ckp..maybe sbb Jaja dok level 10..tp,b4 ni xde pon kuat cmtu...Jaja cm takot..terus tutup semua pintu...tingkap..xlama lepas tu..Ayie call...cakap arwah dah xda... *adakah itu petanda utk kami??erm..

so,kami semua pon siap2 nak pergi ziarah arwah...hujan tersangatlah lebat...jalan pun jem...kami sume tawakal je semoga perjalanan kami selamat pergi dan balik..kami sampai sana..dalam pukul 5...terus ke emergency room...sampai kat je di bilik yg menempatkan arwah..kami sama2 pergi tengok arwah buat kali terakhir...

muka arwah sangat tenang.... :') kecederaan teruk di bahagian kepala...sedikit luka di belkang bahu dan tumit kaki...sedih sangat..darah terlalu banyak..sampai menitik2 kat lantai...

menurut info..arwah dalam perjalanan balik dr m'hantar kawan di KTM Kerinchi...selepas hantar kawan arwah balik dgn m'naiki motor..arwah dihimpit lori dan tjatuh...tperosok ke bawah kereta...blaku pada pukul 1 ptg..dikejarkan ke hospital dan di tmpatkan di  ICU..pd pukul 4..arwah disahkan meninggal..

bila dah kain yg tutup muka arwah dibuka..serta merta perasaan jadi sebak...dah xboleh nk kawal perasaan .. terus nanges...erm.. T_T

arwah mmg sorang kawan yang baik..arwah jugak cam abg kami semua...bila masing2 dah tengok jenazah alip..kami semua duduk termenung..masa 2 mula teringat balik kenangan2 kami semua ngan arwah...arwah sorang pendengar yang baik..kalau kami semua ada msalah...arwah dengar..dan kadang2 bagi nasihat..

kadang2..arwah masuk kelas lambat....tp,sebenarnya...arwah pergi solat...kami selalu perhatikan arwah.. :) arwah xpernah tinggal solat...

ni antara status terakhir arwah...malam sebelum dia meninggal... :(



Solatnya Yang Terakhir....


Sesungguhnya Allah telah meringankan dugaanmu,Sahabat... :')

Komen terakhir dr arwah utk Jaja


*Sedih sangat sebab xdapat tengok arwah grad .... :'( kami semua pasti sedey bila nama arwah dipanggil nanti  masa hari konvokesyen... :')



Al-fatihah

Monday, 9 April 2012

Selamat Ulang Tahun Sayang...

Monday, April 09, 2012 0
Selamat Ulang Tahun Sayang...


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
happy besday to you...happy besday to you...happy besday happy besday...happy besday to you... :)

Rini 9 April...Yeahh..Ulang tahun kelahiran kekasih Jaja.. :) Musaddiq Azahari (!) Semoga pnjg umoq n dmurahkan rezeki.. :) ceria2 selalu.. ^_^

beday awak....saya xpat nk hadiahkan yg mahal2 mcm awak hadiahkan kat saya.. :'( piteh x byk.. :p hehe..tp,xpa...mcm yg slalu awak ckp..janji ikhlas (!) errr... :) 

so,utk beday Mr.MA Jaja tahun nie...Jaja hadiahkan 1 set wallet and belt (!) biaq dia dekat sket ngan Jaja...hehe...

semalam..Jaja bawak dia makan2...oppss..bukan Jaja..dia lah yg drive... :) kami p makan dekat JFA Corner Restaurant..memandangkan beday buah hati Jaja nie...so,Jaja lah yg blanjeee (!) 

ok..kami makan Ikan Siakap 3 Rasa,Cendawan Goreng ngan Tomyam (!) huhu...~pasal makan2 ni Jaja cite next entry (!) 

umoq Mr.MA Jaja?arini genap 23 tahun ~ sudah tua..

Monday, 2 April 2012

Photoshoot [1 April 2012]

Monday, April 02, 2012 7
Photoshoot [1 April 2012]


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
hue huee hueee....setelah sekian lame x photoshoot outdoor ~ semalam..dpt gak bphotoshoot ~ heeee...pose kayu balak

Wardrobe : sponsor by D'fyros Collection Boutique 
MUA : Cik Qu
Hijab Do :  Nurul Ati'qa Hisam
Door Gift : Aisha Humaira
Photog : Hilman Sanuddin,Redz Stone,Reds Clicks,You Bo Hong,Tari Lensa Fotografi,dan ramai lagi..
Talent : Hassri Malina,Miszz Ferra,Nurul Mahfuzah,Cik Bella Yusof,Suzy Hayatie,Nurlaily Mahmud,Nurul Ati'qa Hisam

nggeee...thanks sumee...sangat best even kita penat gila semalam..so,lokasi yg kami serang semalam...Istanan Kehakiman ngan Monumen (!) 

so,kat bawah ni ada lah serba serbi skit gambar2 Jaja..jempot usha.. :)


*Ada orang ckp gambar Jaja M'GHAIRAHKAN (!) Jaja xtau la die usha kat mane yg leh ghairah tu.. =.=

SEGMEN NASZ : JOM BLOGWALKING

Monday, April 02, 2012 21
SEGMEN NASZ : JOM BLOGWALKING


Assalammualaikum
.
.
.
.
.


yey...blogwalking...macam biase..join segmen nie sbb nk meramaikan followers...heee..knape nk ramaikan follower..?yelah..sebab..bila followers ramai...baru best nak bkongsi cerita...

nak di jadikan cerita adalah sorang blogger nie...die wat entry..ckp pasal paksa2 suruh jadi followers...maybe sebab die nampak Jaja post kat wall or group FB..soh follow Jaja.. =.=

cikkk..tu bukan paksa nama nya..itu adalah salah 1 inisiative..utk menambah followers (!) 
kalau paksa lain cara nya..hehee.. :)

dah la..abaikan..malas nk gado2 n besarkan cite....al-maklum la..kite ni sesama blogger ..~
so...kekawan sume..mai2..kita b'blogwalking..menaikkan traffic masing (!)

*click banner di atas utk join ~