November 2012 - .

Monday, 26 November 2012

Jom Bercamping !

Monday, November 26, 2012 7
Jom Bercamping !
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
korang penah bercamping ?? seumur hidup Jaja...Jaja penah 2x sahaja bercamping ! 1st masa Jaja sekolah rendah....hahaahh...2nd tahun lepas ! pengalaman yg xdapat Jaja lupakan tu..tahun lepas la ~ perghh..

masa sekolah rendah tak rasa lagi kesusahan nya ! sebab budak2 kan...bukak baju selambe je depan member...apa ada halll ~ tapi , bila dah besar..xkan nk wat cmtu kan ? mula la rase susah gile !

camping tu 3h 2m ! nak dijadikan cite...masa yg diberi utk kami bersiap tu xlama ~ kejap je..jadi semua kelam kabut la..nak mandi,pakai baju,bsiap sume....kami nie..lambat 5 minit je kot...tp,sepanjang sungai tu dah penuh ngan kgkawan lain ~  masa pon tinggal lagi 5 minit je...haaa~ terus kami xmandi ~ huuuu ~ 2 hari xmandi ! wahahahhaa

kgkawan Jaja yg selalu g camping pon ckp...kalo bercamping ni mmg camtu..kgkadang..doang x mandi terus pon ade ! haiyaaa..~ sangat x selesa lah ! khemah kitaa ? haaa..cmni je rupa nyaa...


TAPI !!
apa yang Jaja nk ceritakan disini bukanlah pasal camping ! Jaja nk cerita & tunjukkan pada korang..perbezaan di antara khemah-khemah kita ngan khemah2 yang ada diluar negara sana !

cakap byk pon nanti..korang boring ! dah..jom kita tengok khemah dorang !

Sydney , Australia
Camping for the Rich
Patagonia , Chile
Camping for the Rich
Camping for the Rich
Le Camp , France
Camping for the Rich
Mahale , Tanzania
Camping for the Rich
Chobe , Botswana
Camping for the Rich
Tofino , British Columbia
Camping for the Rich
Camping for the Rich
Moscow , Idaho
Camping for the Rich
Camping for the Rich
Greenough , Montana
Camping for the Rich
Camping for the Rich
Dorset , England
Camping for the Rich
Wilson , Wyoming
Camping for the Rich
Camping for the Rich
Ellijay , Geogia
Camping for the Rich
Swiss Alps
Camping for the Rich
Camping for the Rich
Camping for the Rich
kalau macam ni la khemahnya..hari2 Jaja nak pegi camping !
honeymoon dalam khemah cmni pon boley ! hahaha !

macam hotel pon ade dah haa...~


Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah

Saturday, 24 November 2012

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE

Saturday, November 24, 2012 5
1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
click banner di atas utk join ye !
Jaja tag semua FOLLOWERS Jaja utk join.

hadiah-hadiah yang ditawarkan adalah seperti :-


Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah

PENCARIAN 20 BLOGGER BERTUAH BY YANA

Saturday, November 24, 2012 0
PENCARIAN 20 BLOGGER BERTUAH BY YANA
Assalammualaikum
.
.
.
.
.


Jom sesame join segmen Yana ! ^_^
click banner di atas untuk join ok !

Jaja tag semua follower Jaja utk join segmen Yana ini !
TQ Shawal sebab tag Jaja ^_^

Tarikh Segmen
23 - 30 November 2012
Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah

Friday, 23 November 2012

Crepes Durian

Friday, November 23, 2012 4
Crepes Durian

Assalammualaikum
.
.
.
.
.

sekarang ni musim Crepes Durian tau ! korang tau x ape Crepes Durian tu ?
Jaja pon baru tau..
dalam sebulan kot..Jaja tengok orang upload pasal Crepes Durian ni kat FB..
tp,xamik port pon.. -.-'

Lama-kelamaan...asik tengok orang upload status bagai..Jaja dah jadi teringin..
haha ! so,Jaja pon carik la..tengok2 ade member yg jual..
Tapi kena amik kat KL la pulak...adoi..jaoh !

pastu , search kot2 ade orang yg jual kat Shah Alam..
jumpa..tp,nak kena tempah dulu pulak..sebab Crepes Durian xleh simpan lama2 dalam freeze..
cari lagi..jumpa ! then kena bayaq plak kos penghantaran ~ Sampai 20/box ! da la dalam 2 ade 4 ketol je ! bbbrr

Cari punya cari..Last2 jumpa Ninie Cake House !
Jaja terus on da spot pegi sana !
dan...Alhamdulillah..dapat pon !
tapi 1 pax je dapat..sebab dah habis !

xpela..Janji leh hilangkan kempunan nie !
RM 10 / 4 pcs..
tapi besar2 lah..
ade yg buat RM 10 / 7 pcs..tp dia gulung kecik2 !

Crepes Durian nie....kulit nya macam lempeng..tapi dorang bubuh pewarna hijau/kuning..
dalam tu ade macam aiskrim perisa durian..sikit2 ada rasa vanilla nya..
dalam aiskrim tu pulak ade buah-buah durian yang dah dihancurkan ! ngeeee~

bagi penggemar durian..memang suka sangat la ngan Crepes Durian ni ~
kalau nk try beli la 1 @ 2 pax je..
takot muak plak makan bebanyak ! ^_^

sape yang belom mencuba...cuba la ! sodap baq anggg !

Nabila Medan's Giveaway

Friday, November 23, 2012 4
Nabila Medan's Giveaway
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Kak Jaja datang memberi sokongan ! yeyy ~
sila click banner di atas utk menyertai GIVEAWAY ini !

Kak Jaja tag

Apa lagi semua..meh sama2 kita memeriahkan GIVEAWAY nabila ye !

Tuesday, 20 November 2012

LAMAN SOSIAL Terbaru ! Yousays.net

Tuesday, November 20, 2012 7
LAMAN SOSIAL Terbaru ! Yousays.net
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

tengah-tengah berfacebook..tiba2 nampak ade facebookers yang update pasal YS ! 
ape YS tu ?
YouSays !
laman sosial terbaru..
urm...~

Jaja baru je register...x explore pon lagi..
tapi,bila kita nk sign up , sign in dan sebagainya..
1st impression kite..
dia punya design2..sama mcam Facebook..

disebabkan belom explore lagi..
so,xtau ape perbezaan di antara FB & YS nie..
ngeee..~
setakat ni yg nampak cuma..
FB warna BIRU
YS warna HIJAU !
hahhaha...~

so,bagi sesape yg nak try reg kat YS..
boleh lah click --> SINI
pastu add lah Jaja yee....ngeeeee..~
type je Jaja Sutera kot.. 
Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah

Monday, 19 November 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih

Monday, November 19, 2012 9
Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
next..join segmen Emas Putih !
click banner di atas untuk join !

Due date : 13.11.12/00.00am - 26.11.12/11.59pm (2 Weeks)

RM10 topup untuk 3 blogger bertuah by random.

Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah

Segmen Doodle Princess by Aisyahazirah

Monday, November 19, 2012 1
Segmen Doodle Princess by Aisyahazirah
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
sudah lama tidak bersegmen..Jadi segmen pertama utk kali ni adalah segmen yg comel ini !
click banner di atas utk join !

Syarat-syarat utk menyertai segmen ini adalah seperti dibawah :-


Jaja tag semua FOLLOWER Jaja join SEGMEN ni !

Nama : Jaja Sutera ! ngeee..Sutera tu apa ? err..name komersial lah ! haha
No Doodle : 9
Tarikh Lahir : 8 February (Aquarius)
Asal : Perak ! Tapi skrang stay Shah Alam .. -study

Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah

Sunday, 18 November 2012

REVIEW - Hotel De Art

Sunday, November 18, 2012 2
REVIEW - Hotel De Art
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Jaja nk REVIEW hotel plak lah kali nie ~ bagi sesapa yg suka melancong...dan menginap di hotel..entry ini sesuai untuk anda okey ~
hotel ni bukan la hotel bertaraf 5 bintang .. tp,bukanlah bajet hotel yang cikai-cikai2 pulak..
masuk2 je..die dah mcm hotel mewah ..
tp,sumpah..harga dia sangat murah..

harga dia bermula dari RM 60 untuk bilik standard pada hari biasa ~
paling mahal pon bilik dia RM 198 !
percaya atau tidak ?
ngeeee...~

hotel ni adalah HOTEL PERTAMA di Malaysia dimana di dalam bilik tersebut mempunyai corak-corak yang menarik yang tiada di hotel lain di Malaysia !!
sumpah memang creative gila la .. sape la punya idea kan..
tapi sayang .. cuma ada di Seksyen 7 , Shah Alam sahaja..
hotel baru nie...

maybe dalam setahun dua lagi..kalau dapat sambutan hangat..dorang akan bukak kat tempat lain pulak kan..
tadi Jaja pergi dah hotel ni sebab hantar bapak sedara ngan family..nk check in situ..
so dah masuk lah hotel nya...
mmg superb...
mai...Jaja tunjukkan bilik2 yang ada di dalam hotel tu !
i mean...design2 yg ada..

tapi sebelum tu Jaja nk tunjuk jenis2 bilik yang ada di hotel ni

Ini pulak design-design2 bilik






Jaja suka.....
Roman de la Rose...pinky ! ngeee..sangat sukaa lahh..
Oopsy Daisy pon ok..simple but nice...

dah2...utk maklumat lanjut..korang leh ke website dorang..
here !

Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah

Photoshoot with Lia Busana

Sunday, November 18, 2012 1
Photoshoot with Lia Busana
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
photoshoot seterusnya adalah dengan Lia Busana ! ngeee ~
sukenyeee berphotoshoot nie..haha..tgedik2 depan camera ..

Actually , Lia Busana ni butik member Jaja..
kalo ade sesape yg memang hantu beli2 dress ni ..
sila lah add butik tu ! click sini --> Lia Busana

trend terkini okey ! harga pon berpatutan ..
bleh roger2 tokey kalo nak beli .. 
Jaja suke tudung2 doang..cantik !

Photographer baru upload sikit je gambar Jaja..
nanti kalo dah upload banyak2..
Jaja up lagi yeee ~

MUA Jaja utk ni adalah
kalo sesape nak kawen..leh gunakan khidmat Ayum..
mekap ! Ayum pon ada gak butik pengantin..



Talent lain yang terlibat 
Alya Syaqiera , Iman Nurdian & Yatie Suria Lee
MUA lain
Nurazlili Aziz & Salasiah Ashak

Photographer2 terhebat ?
Musaddiq Azahari (ehem ! Abang Mus) , Felix In , Suhasrin Suratman & Haikal Noriza !

TQ Semua...even penat tapi enjoy ! happy >.<


haaa..pada sesape yg nk tengok gambar2 Jaja yang lain..
boleh ke page Jaja...
LIKE lah sekali ! tanda sokongan korang ! ^_^
click sini !
Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah

Saturday, 17 November 2012

Photoshoot with Ayie Bucux [13 November 2012]

Saturday, November 17, 2012 5
Photoshoot with Ayie Bucux [13 November 2012]
Assalammualaikum
.
.
.
.
.
ni sambungan photoshoot selepas shoot theme Deepavali tu..entry ni --> SINI
kali ni photographer sorang je..hehe..
sebab yang lain sume dah balik..
Jaja ngan Ayie pulak singgah taman tu kejap..

mekap still orang yang sama
Anie Jafida & Elly Rezally

ok..xyah cakap banyak..
meh usha gambar yang dishoot oleh Ayie Bucux!
ngeeee~
photoshoot kali ni Jaja baring atas jalan pulak...
selamat orang xnampak..kalo nampak di orang..
dah malu.. -.-'


haaa..pada sesape yg nk tengok gambar2 Jaja yang lain..
boleh ke page Jaja...
LIKE lah sekali ! tanda sokongan korang ! ^_^
click sini !


Anda semua dijemput untuk join GIVEAWAY Jaja !
click banner dibawah