March 2013 - .

Monday, 18 March 2013

Glamoure Closet First GiveAaway

Monday, March 18, 2013 9
Glamoure Closet First GiveAaway
Assalammualaikum
korang  .. nk join x ?? click banner ok !
nak maxi dress ngan shawl boley x ? ngeeee ~
Tarikh Tamat 
1 April 2013

Segmen : Jom Pilih Hadiah

Monday, March 18, 2013 2
Segmen : Jom Pilih Hadiah
Assalammualaikum
wahh..interesting..boleh main pilih2 hadiah la...eh..lupa plak nk promo .. ngeee..kengkawan .. kalo korang nk hadiah .. boleh la click banner diatas utk join ya... lebih dari 10 hadiah utk dimenangi
hadiah pilihan hati Jaja ? Dress & Peplum lahh .. sudah semestinya kan.. ^_^
so pilihan pemenang adalah menggunakan khidmat random & top refferal ! harap2 menang la.. :)
Tarikh Tamat
30 March 2013

MY CAREER PHOTO CONTEST

Monday, March 18, 2013 3
MY CAREER PHOTO CONTEST
Assalammualaikum
Rasa menarik pulak segmen ni .. so , mau join lah . Bagi anda-anda yang turut sama nk join .. sila click banner di atas ni yaaa..
para peserta diminta utk upload gambar yg berkisarkan carrier ! ngeee.. ekceli , Jaja ni barulah habis praktikal .. Jaja opkos la nk join , sebab rasanya dah b'carrier lah tu .. hahha.. Jaja hope , lepas grad nanti Jaja akan still dapat kerja macam yg Jaja praktikal ni .. agak2 bidang carrier Jaja sector apa ya ? ce tengok gambar kat bawah ni .. dapat teka ?
tengok tu .. kapal terbang bagai ... huhu ? apa yaaa ? ok .. Jaja adalah seorang PILOT ! wahhahah .. xde la..Jaja praktikal kat TRAVEL AGENT ... so , praktikal pon da tamat .. menunggu masa utk grad sahaja .. bila dah grad.. Jaja akan still nak keje di TRAVEL AGENT jugak..so,harap2 tercapai la hasrat hati Jaja .. :) So,kerja di TRAVEL AGENT adalah pekerjaan tetap ! (FULL-TIME) !
selain daripada full-time carrier..Jaja ada part-time carrier jugak tau .. nak teka lagi ? Jaja memang suka teka-teka ni .. meh tengok gambar Jaja kat bawah ! teka plisss...
ok..cukup..4 keping jelah..tu pon rasa nya dah membuatkan korang dapat teka kan ? ngee..part-time carrier Jaja adalah ..Freelance Model .. ^_^
ok done ^_^
LIKE sini jom --> Jaja Sutera

GA by DC: Saya nak shawl dari Dyanuraz

Monday, March 18, 2013 0
GA by DC: Saya nak shawl dari Dyanuraz
Assalammualaikum
u guyss .. anyone yg nk join ? hehe..kalau nk join .. click banner di atas ye ... eh ..mesti join tau .. psstt..GA ni sangat sesuai utk gigirlsss..tapi kalau boboooii nk join jugak pon boley ... bleh bagi kat someone speacial kan.. ^_^
1st time Jaja tengok website Dyanuraz ni , terus jatuh cinta .. mana x nya . product2 yg dorang jual suma menepati taste Jaja .. shawl , cardigan , skirt ...
macam2 lagi la..banyak ..rasa nya lepas ni kalau nak shopping , xyah serabut2 pegi google nk beli kat mana..dah tau dah nk serang ~ cantik2 jugak tau product dorang , semua up to dateee okey !
jom usha2 website Dyanuraz ..  http://classic-stylish-fashion.blogspot.com/.
seronoknya kalau dapat hadiah shawl ni ! comey ~

Tarikh Tamat : 31 March 13

Thursday, 14 March 2013

REVIEW PRODUCT : Pencuci Muka SAFI

Thursday, March 14, 2013 2
REVIEW PRODUCT : Pencuci Muka SAFI
Assalammualaikum
Semalam Jaja pegi jejalan ngan mak tau dekat TF ! kat tempat korang ade TF x ? ngeehh .. ase nya penah 3 tempat je Jaja jumpa .. Behrang , Teluk Intan ngan Tapah je...huhu..xkan kat Perak je ade TF kowt ?? hhuhu.. TF ni macam tesco gak lebey kurang .. semua harga pon gituw2 aje .. lebey kurang  .. 
so , semalam mak saje la ngajak pegi jejalan dalam TF tu .. bajet window shopping ! kekeke .. tapi , Jaja .. al-maklum la... jalan-jalan .. tangan ni gatal jugak nak pepetik segala benda yg ada kat atas rak tu ...
Tiba-tiba .. Jaja terpandang bahagian SAFI ! huhu .. facial foam .. ^_^ Jaja sekarang pakai yang sari gamat tu .. ni haa..
Jaja memang serasi la guna pencuci muka ni .. tiap kali time jerawat naik macam cendawan tumbuh lepas hujan ! bila pakai je pencuci muka ni , 2 3 ari da kecut .. sangat suka okey ..
Tapi , Jaja bukan nak cite pasal pencuci muka sari gamat ni .. tapi nak cita pasal Sari Susu Manggis ! kalau Sari Gamat untuk Jerawat .. Sari Susu Manggis ni untuk Mencerah & Melembap ! huhu..kulit muka Jaja agak kering buat masa sekarang , mungkin akibat daripada cuaca yang panas ataupun debu2 di jalanan ! ececehh .. hhehe..
Jaja ni memang suka x menyempat ! so , balik .. sampai-sampai umah kelam-kabut masuk dalam bilik air .. nak try ! perrghh .. masa Jaja dok gosok kat atas tapak tangan pon da rasa lembut nya ... then terus sapukan dekat muka .. memang sangat lembut tau .. rasa macam x apply apa2 kat muka tau .. hehe.. bau dia pulak wangi ... xde la bau sebijik cam manggis .. japg bersemut pulak muka , manis semacam je kan ..
Safi ni ada lagi 2 jenis .. 
Sari Zaitun
Sari Mentimun
Pencuci muka ni memang sangat Selamat & Suci ! diyakini HALAL ya.. ^_^
Taraaa... ini la produk terbaru safi .. Pembersih Muka Sari Susu Manggis !


Friday, 1 March 2013

Al-Fatihah buat Abah Tersayang

Friday, March 01, 2013 11
Al-Fatihah buat Abah Tersayang
Assalammualaikum
.
.
.
.
Alhamdulillah...bertemu lagi kita dengan hari Jumaat yg penuh barakah ni ^_^ seperti yang semua sedia maklum di FB tadi..arini adalah ?? ari jadi abah Jaja... :'(
Jaja sambut beday x  macam korang sambut beday ayah korang.. Jaja sejak kecik xpenah sambut beday ayah Jaja..even Jaja ade ayah angkat dan ayah tiri..tp tu x sama dengan ayah kandung..betul x ??
Hari ni adalah 1 March..genap usia arwah abah Jaja 50 tahun .. :) rindunya lahai...ritu singgah kubur abah..terubat sikit la rindu nya...
Arwah abah Jaja meninggal masa Jaja umur 2 tahun.. (5 May 1993) .. pejam celik , pejam celik dah 20 tahun abah meninggalkan kami semua .. 
Arwah abah Jaja meninggal masa dia nak pergi bertugas...dia seorang polis .. di KL sana...dia meninggal di Jalan DayaBumi..tiap kali lalu situ..ase sedih aje...Dia terbabit dalam kemalangan langgar lari .. sape la yang langgar kan .. Kenapa la x dihantar ke hospital lepas da langgar tu..sekurang-kurangnya xde la banyak pendarahan yang berlaku . Mungkin masih boleh diselamatkan lagi . Tapi , mungkin dah ajal abah kan .. Ajal maut ditangan Allah SWT...
Kalau orang yang langgar abah tu masih lagi hidup , Jaja tau..dia mesti x tenang dan sentiasa resah sebab dia dah buat kesalahan yang sangat besar dalam hidup dia tu ! bunuh orang .... urm !
tapi xtau la kalau dia xperasan yang dia dah menyebabkan kematian seseorangkan .. Allahualam .. macam-macam kebarangkalian boleh berlakukan sebab xde saksi ..
Apa yang mampu Jaja berikah adalah berkalung-kalung doa buat ayahanda tercinta . Semoga roh abah sentiasa dicucuri rahmat dan diletakkan bersama orang-orang yang soleh .
Semoga kami dapat juga berjumpa di akhirat nanti . Mudah-mudahan..Amin..
Al-Fatihah...~
Kalau korang pembaca setia blog Jaja ni mesti korang perasan . Beday kami semua jatuh pada hari Jumaat :-
Mak - 1 February (Jumaat)
Jaja - 8 February (Jumaat)
Abah - 1 March (Jumaat)
Mak baru ju call .. nak ingatkan Jaja arini beday arwah abah..hehe..ala mak ni..along sentiasa ingat tarikh-tarikh penting dalam hidup . Mana mungkin boleh lupaa... :) selamat la masih ada mak yang boleh jadi mak dan abah buat Jaja.. ^_^ Alongs ayang mak..& abah.. :')
Haji Zainudin Bin Ithnain
(1 March 1963 - 5 May 1993)
**Jaja xpernah bosan dan xkan bosan cerita pasal benda yang sama tiap kali menjelang 1 March  :)