January 2012 - .

Monday, 30 January 2012

Cubaan Merogol!!!

Monday, January 30, 2012 6
Cubaan Merogol!!!


Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Hari ni Jaja dikejutkan dengan berita yang menggemparkan ! huuuu..
cite die cmnie haaa...tadi dalam kul 11 lebey Jaja kuaq makan ngan Ayie n Ayen...makan kat sec 2 sana tu..
then,lepas makan..kami blah..balik apartment kami nie haa...dalam kul 12.30 cmtu..

Sampai kat depan guard...Jaja tgk ramai org bkerumun kat bawah tu..
t'tanya2 gak..saipa la org dok ramai kat kedai bawah tu ha...
masok2 ja Persanda..Jaja tgk blakng guard ada sorang mamat ni kena pukul..
errr...
mamat??apa ek bangsa dia...
rasa nya macam Pakistan cmtu lah...bangla like that..
rasa dia mcm baru mai Malaysia..
sebab x reti ckp melayu..dia dok speaking London..

Sampai kat situ..Jaja tgk member Jaja..laki lah kan..
tgh dok bantai dia..
tukang masak bawah tu pon join sekaki..
die terajang mulut Pakistan tu...
bdarah2 mulut dia..

member Jaja ckp...dia nak rogol mak cik cleaner apartment Jaja nie..
pelik Jaja..nak kata mak cik cleaner tu seksi ke apa ke..
xjugak..sebab nya..hari2 Jaja dok tengok mak cik tu pakai baju keje dia warna oren tu..
maybe sebab dia dak stim gila babeng kot..tu yg dia xthan sangat tu..

cubaan merogol tu..dibuat kat bilik cleaner..tingkat bawah...
mmg la tmpt tu xbyk org lalu lalang..
orang lalu sbb nk park gheta ja...
mungkin 2 juga punca mamat Pakistan tadi berani wat cmtu !

yg Jaja pelik..mana peranan guard...
before ni kes curi...
skarang..cubaan utk merogol pulak..
mungkin jgk guard xperasan dia masok...hurm..
nasib baik mak cik tadi tu xkena rogol...sebab member2 Jaja tdgar bunyi...
maybe bunyi mak cik 2 mjerit kot..
Jaja xhabis lagi dok interview member tadi..
sbb dia tengah bengang gila kot..

Ce bayangkan kami2 student perempuan nie..
kelas..xsemua nya selaras..
ada yg kena pegi kelas sorang2...
adoiii...mmg cuak gila ah..
ye la..ngan mak cik cleaner pon dia ada taste nk try..
ini kan pulak pmpuan2 cm kami...
haishh..mintak2 lah dijauhkan benda2 yg tidak diingin... 
Aminn..

Mamat Pakistan tadi tu dress up bleh tahan..
baju kemeja,sluar slack,lengkap dengan neck tie..
kemas je...mcm salesman,lecturer...tp,xsure lah..
member ckp..kes ni masok paper esok..
so,pagi2 lagi esok..sure Jaja p beli paper punya !!

masa dia tgh kena bantai tadi..
dia asik dok ulang pkataan
"I don't know what happen (!)"
"im sorry"

Actually,Jaja kesian ...
tipu lah kan..kalo ckp x kesian..tgk dia kena pukul mcm tu..
*tu la dia pmpuan kan..cepat beno kesian nye..ngeeee
tp,bila kenang2kan balik..geram plak..
dah la datang kat negara orang..buatlah baik..
jadi lah orang sikit..jangan la jadi hantu..
nak rogol orang..p balik negara ang sendiri...haishhh..

Masa Jaja kuaq balik tadi..dia dah kena angkot ngan polis..tinggal kesan2 darah je kat pondok guard tu..
skg dia ada kt IPD Selangor....hurmm..
Jaja di maklumkan..laki Pakistan tu kat IPD sampai jadi sawan kena tampaq dek kawan Jaja..
huuuu..dah2 la tu..biar pihak berkuasa je yg settle kan gheja doang.. 

Semoga warga Persanda semua di lindungi oleh Allah SWT..
Amin..

Akhirnya

Monday, January 30, 2012 0
Akhirnya


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
sorry guys..lama gila ase nya x update blog..heee..bukan ape..Jaja bz lah nk settle kan trip ke Teluk Kemang tu..
alhamdulillah...trip tu b'jalan dengan lancar..and happening gila..
dapat plak participant2 yg sporting n gila2..
sampai x larat nk layan..hehe!
gelak jgn ckp lah..dah habis suara dah..

trip tetap happening walau x mcapai target..
actually,kami target participant dalam 31 orang...
tp,dapat 26 jer..alah..xpa lah..janji ado..kan.. :D

untuk breakfast kami sediakan bihun goreng..ngeee..
yg dimasak oleh MAMA.. :p
sedap o0o..
3 4 bungkus Jaja soang je.. =.="
mana x nya byk lebih..haaha

bila da settle sume registration...
kami semua terus gerak ke Pantai Teluk Kemang,Negeri Sembilan !!
Jaja,Ayie n Ayen naik kereta sbb kami mesti lah sampai dulu utk setting games..
Ayie drive..Ayen,co-pilot..Jaja?dok belakang..
bila dah dok blakang..aham2 je la kan..tidoq !!!

Jaja sedaq2 ja depa tgh bising2..
rupa2nya..dah nak sampai kat Alor Gajah !!
OMG !!!!!
tu Melaka gilaaaaaa... =.="
kita kan nak p N9...
Ayie tlepas...arghh...

Ayie n Ayen ckp...xnampak signboard PD... :(
biaq betoi..ka..hampa dok melalak..bsembang..masa aku tidoq tu..
cmna nie..kami kena sampai sana..b4 dorang suma sampai..
so,Ayie soh Jaja drive plak..
sbb dia dah sakit belakang...errr...dah nk kena pecut..then soh bawak plak.. =.="
errr...so,Jaja drive....mmg x lah nk bawak 120 kan..
lari 170km/jam !
viva..huh !! tawakal ja la masa 2...bdoa mtk xjadi pape..
alhamdulillah..kami selamat sampai ke Teluk Kemang... :)

prepared2 semua..tggu participant..bila semua dah sampai..
start games..games yg paling happening..sudah semestinya lah Money Coin..xgitu semua??
settle semua games..time tok lunch !!! Nasi Ayam wookk !!
then rehat2...pastu start games balik...
habis sume games....
hi-tea plak..kuih-muih ! :D

ok...klimaks..?
penyampaian hadiah,phototshoot n shopping..ngeee !!!
pastu kami sume gerak balik..

time balik...??
sekali lagi sesat !!
orang nk kuar Shah Alam..Ayie  kuaq Bangi...
tempoh Putrajaya,Puchong bagai..
uwarghhhhhhh !!!
dugaan apakah ini.... 
xpa2..cari punya cari2...
jumpa pon signboard Shah Alam..
sob3....sesat2..
kesian kat lecturer kami..risau gila sbb kami lambat sampai..
akhirnya kami selamat sampai di MSU,Shah Alam !!

Alhamdulillah..perjalanan pegi balik !
semuanya selamat..


Thursday, 26 January 2012

Opah

Thursday, January 26, 2012 0
Opah


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Awat Jaja tiba2 update entry pasal opah nie..errr...koang tau ke opah 2 ape??
tok..nenek..opah...grandmother ok.. :)
cita nya cmnie..

hari tu kan...masa kami p jalan2...kami singgah 1 toilet awam lah..
cik abg nk p mbuang lah sat..
then,tunggu punya lama...Jaja saja2 la dok pegang cmera Canon dia tuh..
huuu..pastu nmpak opah tu..
dia gheja jaga toilet awam tu haa...
Jaja pon shoot la opah 2..
mula2 opah tu xpandang..bila Jaja shoot 2 3x..baru dia perasaan ada org snap gambaq dia..
dia terus senyum kat camera...

dlm 2 3 minit tu..dia pon mai kat Jaja..
dia kata nak tengok..
maksud dia tu nk tengok gambaq yg Jaja snap tadi tu lah kan..
Jaja pon tunjuk..then dia ckp..
eh..sape nie..
Jaja ckp lah..ni kan opah..
astu dia kata...
eh..ye ke.die gelak2..hehhe..comey2 je opah nie..

Jaja pon sembang2 lah ngan opah nie..
dia kata anak cucu dia tinggal kat kelantan..
suami dia da lama meninggal..
sakit jantung kalo xsilap lah..
then dia gheja situ da lama..dekat 4 tahun...
umah dia hujung jalan sana..
dia p gheja naik bas...

sedey gila tgk opah nie..dah tua..umoq 70 tahun kot.. :(
pastu opah 2 pegi la kat tmpt dia balik...

kami pon blah la...p lepak2..
then masa nak balik tu..
sekali lagi tserempak ngan opah 2...
dia dah balik gheja...
kami tsrempak tepi jalan..
means...opah 2 bjalan kaki dr tmpt gheja dia..maybe sbb bas da xda kot..
jauh jugak dia jalan..

Mr.MA ckp la..soh bye2 opah tu...
Jaja kata lah..ala..opah 2 x ingat..
smentara nk pusing gheta..opah tu tpandang kami..
pastu dia tunjuk..
then dia gelak !!
Jaja pon lambai la tangan kat dia..
dia lambai balik !!
eh2...dia ingat lagi !!! hehehee...!!!

Uwarghhh..rindu opaaahhh !!
tara..ni lah opah tuu!!

Opah Senyum !!
 Opah OTW Nak Mai Kat Jaja

*Tiba-tiba rasa rindu plak kat Opah Jaja yg ada kt kampung sana.. :'(

Wednesday, 25 January 2012

Movie = Bujang Terlajak

Wednesday, January 25, 2012 0
Movie = Bujang Terlajak


Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Ok..1st Of All..biaq Jaja bgtau sapa barisan pelakon tok movie nie..
- Saiful Apek
-Johan Raja Lawak
-Nabil Raja Lawak

Tu diaa....dah nmpak nama depa nie kan..sah2 la cite ni lawak nak mampoiiihh...
actually,xrancang pon nk tgk movie..ngeeee...
kami nak jumpak adik kami...kami?Jaja n Mr.MA...heeee..
jumpa adik angkat kami.. Wan Soffiya..si comel tu...

sampai2 umah Pia..kami di jamu makan tengah hari 
macey suma yg menyediakan makanan tgh hari..
sedap...
Pia nk tau..abg tu nk tambah..tapi,malu !! >.<

lepas makan..kami xtau nak p mana2..
last2..bila abg turun isi minyak...
baru lah adik n akak bincang2..
kami nk p tengok movie ! yeyy...
selamat abg nk follow..ngeee...

so,kami p Mid Valley lah...
cari2 parking..teus p tgk tiket....
selamat lah cita Bujang Terlajak ni ada..
RM 13.00/ticket
5.00 PM 
dah beli....tunggu la tepi2 tu..nk tunggu hall no 12 bukak..
punya lah lama....arghhh !
nk bukak pon lamaa....

adik Jaja si Pia ni..nmpak je senyap..
tp,mata dia amboi...bukan men..dok merayap..
ehemm..adik ngat x pmpuan pakai baju polka dot tadi??
yg abg ckp seksi tu..hahahhah!!!!!

sambil2 tu..kita snap snap dulu...
ni ada la 2 3 keping gambaq kami..



okeh..dah pukul 5.00 ! 
jom masok hall 12..no 11,12,13 !
iklan punya lah lama... =.="
tunggu2 jgak thriller Azura..yg nk kuaq 2 feb nie..xdak plak...
konon nk tunjuk kat Mr.MA Jaja ni...iskk..

ok..cita dah start...sumpah..mmg lawak gila..
bleh men lawan2 gelak ngan adik..
abg yg mula2 nya cool..
akhirnya...gelak bagai nk tcabot anak tekak...
ahhahah...
sorry syg...dah xleh nk cover..sorry noh kalo tkejot saya gelak tadi..hahahha!!

part yg best dalam cite ni masa doang nyanyi lagu..
"Maafkan Kami"
jadi rapperz..ahha..mmg terbaek wo0ok!

so..kat bawah ni ada thriller cite Bujang Terlajak..
jempot tengok..sapa yg xtengok lg..bleh la serbu panggong wayang !
sekarang jugakk !!


Sinopsis

Bujang Telajak merupakan sebuah filem komedi arahan Prof. Madya A. Razak Mohaideen, mengisahkan tentang tiga orang rakan karib yang jatuh cinta dan bersaing antara satu sama lain untuk merebut perhatian seorang gadis. Saiful, Nabil dan Johan merupakan tiga orang ahli silap mata professional. Ketika sedang membuat rakaman penggambaran sebuah iklan, mereka telah terpesona dengan keayuan dan kecantikan model di dalam iklan tersebut iaitu Puteri (Fazura). Tiga sekawan itu mengekori Puteri sehingga mereka mengetahui bahawa Puteri merupakan seorang guru tadika dan juga model sambilan.

Bagi mengenali Puteri dengan lebih rapat, Saiful mencungkil rahsia untuk menambat hati Puteri daripada ayah Puteri yang buta, Haji Hashim. Dia diberitahu bahawa Puteri ingin berkahwin dengan seorang yang kurang upaya kerana Puteri percaya bahawa dia akan mendapat cinta sejati seperti yang dialami oleh ibunya. Oleh itu, Saiful mula menyamar sebagai seorang yang buta untuk menambat hati Puteri. Menyedari bahawa Saiful mengetahui rahsia bagi memenangi hati Puteri, Nabil dan Johan pula menyamar sebagai seorang yang pekak dan bisu untuk memikat Puteri. Sepanjang tempoh penyamaran itu, mereka menggunakan pelbagai helah untuk meraih kasih Puteri termasuk cuba menggagalkan rancangan antara satu sama lain.

Thursday, 19 January 2012

Segmen = Jom Tambah Geng Blogger

Thursday, January 19, 2012 8
Segmen = Jom Tambah Geng Blogger
Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Click banner di atas utk join !

Huhu..jom guys..sama2 la kita join segmen ni tok tambah lagi bilangan follower masing2!!
ngeeee!!

Antara Hadiah2 Penyertaan adalah Seperti Berikut :


Hadiah-Hadiah Penyertaan 
Tempat 1st : Wang Tunai RM50 + Hadiah Sampingan..
Tempat 2nd : Wang Tunai RM40 + Hadiah Sampingan..
Tempat 3rd : Wang Tunai RM30 + Hadiah Sampingan..
Tempat 4th : Wang Tunai RM20 + Hadiah Sampingan..
Tempat 5th : Wang Tunai RM10 + Hadiah Sampingan..
Tempat Saguhati : Wang Tunai RM5 + 5 Hadiah Sampingan..

Ni Plak Syarat-syarat Penyertaan 

1. Wajib follow Belog Siti Nadia..
 2. Buat 1 post bertajuk "Jom Tambah Geng Blogger"..
3. Copy and paste gambar diatas dalam post korang..
4. Pastikan korang tinggalkan link belog and id fb dekat komen entri nie..


Tarikh Tutup Penyertaan  
29 Februari 2012

*Foot Note : Jaja Tag Sume Follower Jaja...

Movie = Keramat

Thursday, January 19, 2012 0
Movie = Keramat


Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Dah 2 3 Ari Dah Kuaq Movie Keramat Ni..Huhu..Baru Semalam Dapat Tgk..
2 Pon Tiket Sponser !

kami g betiga je..
Jaja,Ayie n Ayen (!)

Mula2 P Umah Ayen...Pastu..Terus G Space U 8..
MBO..
biasa la..wayang MBO..xpenah nya ramai..hehe..

Tp,sangat best...bleh baring2..bila org xdak..
lunjur kaki kat seat2 yg xdak orang..

movie start pukul 8.40 mlm..
kami sampai SU8 kol 9..tu dia...
punya la berlari...bagai..nak kejaq cita punya pasai..

sakit ati gile2 bila ade soang Aci ni potong Q..
dah la lambat..suke ko je ptong line aku kan !!!
arrrgghhhhh
dah beli tiket..lari lagi..nk p hall..huhu..no 7..
dah la lambat..jauh plak 2..
hujung donia. !

masa kami sampai2 je..
cite dah start...
so,ketinggalan lah starting dia... :(

xpela..
U-tube lah jawabnya..
Jaja mmg dah lama nk tgk cite ni..tp Ayen cm xmo je?uwaaaaaaaa...

Ayen ckp..
"weh..ko nk tgk cite antu??kalo ko mjerit dalam panggung kang..aku ketok kpala ko"
tup2..Jaja xjerit lagi..die plak yg jerit dulu !
hahaha..

cita dia..seram?alaa...cite seram2 org melayu lah..
xde la seseram cite hantu omputeh nuuu..
ape yg watkan cite nie +++ seram..
dia punya sound effect tu ha..
hadoiilaa...
mau nk tkeluar jantung ni bila dgaq antu tu dok muncol tiba2...

klimaks dia agak menarik..
ending dia???err...tgk sndiri lah..
kalo sume nk cite dlm ni xsyiok plak bila koang nk tgk nti kan.. :)

antara pelakon2 yang menjaya kan cerita ni adalah Zul Handyblack,Diana Amir,Rebecca Nur Islam,Puteri Mardiana,Mon Ryanti

Nasihat Jaja..if koang nk tgk cita nie..
tgk dr awal..
faham betul2..
sbb takot nanti koang xfaham plak jalan cerita dia..


Antara info & pengetahuan2 yg diterapkan dalam cerita ni adalah seperti berikut
  • Setiap satu huruf di dalam Al-Quran (Alif,Ba,Ta,.....) ada malaikat yang menjaga nya..
  • Tiada unsur2 persahabtan dengan Jin di dalam Islam
  • Rumah yg kosong dengan Solat dan bacaan Al-Quran adalah ibarat sebuah kubur (!)

Ok...kat bawah ni Jaja ada sertakan sinopsis dan thriller cerita Keramat..
kalau berminat..bleh lah pergi ke panggung wayang yg bdekatan :D



Di tahun 1900, seorang lelaki bernama Habib telah difitnah merosakkan kehormatan Mustika. Akibat dari itu, Habib telah dikerumuni dan dipukul oleh orang kampong diketuai oleh Jabar, abang kandung Mustika. Habib yang merupakan bukan calang-calang orang terus dipukul dan kain yang selama ini menutupi wajahnya ditarik oleh orang kampong dan berlakulah satu peristiwa yang amat dahsyat di mana semua penduduk kampung mati dek cahaya terang yang terpancar dari wajah Habib.

Di zaman ini, kehidupan dua beradik iaitu Nazmir dan Nasti mula dihantui pelbagai pertistiwa pelik dan menyeramkan bermula dengan kehilangan bayi yang dikandung Syazura, isteri Nazmir. Sejak itu, seorang demi seorang ditimpa pelbagai peristiwa di luar fikiran termasuk Munirah, Isteri Nasti. Keinginan Syazura untuk pulang ke kampong halaman suaminya menjadikan keadaan bertambah rumit. Satu persatu rahsia terbongkar dan mendedahkan sebuah sejarah yang mengejutkan Nazmir, Syazura, Nasti dan Munirah. Siapa sebenarnya dalang dalam perkara ini dan apakah rahsia tersebut?



....Bila Keramat Dibuka
Nyawa Galang Gantinya....

Wednesday, 18 January 2012

Trip to Teluk Kemang,Negeri Sembilan

Wednesday, January 18, 2012 0
Trip to Teluk Kemang,Negeri Sembilan


Assalammualaikum
.
.
.
.
.

hurm..entry ni bukan nak cite pasai Jaja baru balik dr bcuti di Teluk Kemang ye..
tidak sama sekali..!!

ok..untuk sem nie..Jaja ada amik subject Introduction to Tour Operation...
utk subject ni Jaja xada mid-sem..
so..Kami kena wat 1 day trip sebagai project utk mid-sem..
group Jaja ada 7 orang suma nya..
Jaja,Ayie,Tasha,Thiba,Qayyum,Najmi

apa masalah yg ktaorg tgh hadapi sekarang ni adalah ..
participant yg nk join trip ni xramai..
xtaw la kenapa xmendapat sambutan..
maybe sebab tarikh xsesuai kot..
yerla..sbb seminggu sebelum tarikh trip nie..
kan dah cuti raya cina..
xkan la doang yg dah cuti raya cina nie..nk p bcuti lagi kan??

jadi,sekarang ni..otak kami tengah bserabut tok cari participant..
kalo xdapat??
tpaksa la kami 7 orang je yg pegi..
ce korang byang kan..
kalo kami je yg pegi..

sewa bas sampai beratus2..makan order bpuluh2..gilaaaa!!
baek p bcuti kat Bali sana...
sob3...

koang..koangg..koangg ada yg nak join x?
tolong lah kami student Tourism nie.. :(
otak da serabot..xleh nk pikiaq dah..
satg kalo project ni xjalan..
failed lah mid-sem kami !

oh noo0!!
kami nk score kat project nie..markah dah byk..
so final nanti xdak la sampai pecah pale otak nk pulun sumee!

ok..kat sini ada details...
if koang nk...
koang contact2 or roger2 k.. :)

Trip to Pantai Teluk Kemang,Negeri Sembilan
28 January 2012
Sabtu
7.00 AM-7.00 PM

RM 55.00/head for Adult
RM 28.00/head for Children

Price Include
*Transportation (Bus) [Shah Alam--Teluk Kemang--Shah Alam]
*Food & Beverages [Breakfast,Lunch,Hi-tea]
*Hamper
*6 Activities for Participant
*Insurance

Ape2..Add Jaja kt facebook ok..
click sini ----> Jaja Sutera !
add Jaja keyh..pastu inform la Jaja if betul2 nk join.. :)
xkan nk tinggal kan no tepon kat sini pulak kann....

TQ Sume.. <3

Salah Satu Activity Wajib Kalo Kita G Pantai Kn?
Ngeeee


Nota Kaki : Psst..pstt..koang leh bawah sesape jer...
datok,nenek,mak,abah,boipren,gepren..
sape jer lah !!
arghhh~

Outing (!)

Wednesday, January 18, 2012 3
Outing (!)


Assalammualaikum
.
.
.
.
.

*blog utk hari Ahad [15 Jan 2012]
postpone sbb tggu gambar dr Ayie Bucux tuh !!

wahh..hari ni bjalan sakan yaw (!)...agak boring dok kat umah...
so,kami decide tok date with Dania & Ing (!) tambah2 plak Ann tidoq umah kami malam tadi..
ape lagi...jom (!) lepak2..wah2..biasa la..org bujang kan..
kita kena abadikan zaman remaja kita niee..ngeeee!

kami decide tok date blima di Mid Valley..
mula2 p amik Dania & Ing kt section 7..
then,kami sapedek dulu kat Ani Su Utara (!)
uwarrghh..sangat geram bila mamat amik order ngan mamat cashier 2 xtaw nk senyum..
muka dok keras je...macam sargen misai..
aparahh~chaiihh..

da settle suma..kami gerak ke Mid...sampai ja mid...destinasi ptama yg kami cari...
MPH..kedai buku tu haa..
bukan apa..budak2 nak sekolah kan..so,beli la stationery...
opss...ngeeee... <3

tgh Nia n Ing dok tawaf MPH cari barang..
kami dok relex2 kat kusi 2..uwarghh..
kami pon b'posing sakan ah kat situ..
snap2 pic..ngeee

lepas dah settle sume...
kami pon ingat nk gerak balik ah...lepak umah An.. 
kami nk gerak balik...
kul 6.30 trun pegi parking...
cari2 gheta x jumpak !!!
weeeyy..
sorang pon xtgk tadi park gheta kat mana..
mampoiiiii !!

dekat 2 jam jugak la kami cari gheta..
pusing2 kat tmpt parking..xjumpa...then,pegi naik mid balik...
pastu trun balik..
hailaaa..~
penin pale aku lah gilee !!
xjumpa2 jugak2..

last2..bila dah mcam cam sket tmpt 2..
kami soh Ayie tekan alarm gheta..
so,bunyi la kan..daat lah detect kat mana gheta 2..
ngeee..
Ayie trus pelok gheta dia...
hahaha...

otw balik....
jem plak....arghhh !!
lepas antaq Ann balik..
minom2 sat..
Ayie antaq Jaja p persanda...
sebab Mr.MA Jaja dah tunggu Jaja kat situ...heeeeeeeee....

Lepas 2...
Ayie antaq Dania n Ing balik sec 7...
Jaja??
ehemm..datingg lerrr (!) <3

*So,overall...sangat happy dapat lepak ngan bestie tsyg Dania...
ececehh..bestie muka buku lah (!)
dah 2 tahun kami kenal..
baru tadi dapat jumpa...

best jugak lepak ngan Ayie,Ann and Ing (!)
ada masa kita lepak agi keyh !!


*Psst..pstt..gambar lain nanti Jaja soh Ayie letak dalam album yer..ngeee

Friday, 13 January 2012

"Ist GA if i'm student"

Friday, January 13, 2012 5
"Ist GA if i'm student"


Assalammualiakum
.
.
.
.
.
memandangkan arini Jaja xda benda yg nak diceritakan...so,Jaja ngat nk join GA eyza (!)
wahh..tgk blog dia ase tenang jer..c0ol beb..sempoi..
xsemak n xberat (!)
blog cmtu lah yg kbiasaannya akan selalu di singgah oleh kaki2 blogger..ngeee!
ok,sudah merepek tu Cik Jaja...

SILA CLICK BANNER DI BAWAH UNTUK JOIN !


Apa yg menarik pasal GA kali nie...adalah..dia soh kita senaraikan wishlist kita if kita ni masih student..
but now..Jaja still student kat MSU,Shah Alam..
so,disebabkan Jaja nk jugak join GA ni..
Jaja akan senaraikan wishlist sekiranya Jaja masih student di Sekolah Menengah Kebangsaan Sungkai (!)
Tapi,b4 Jaja senaraikan wishlist Jaja tu..
Jaja nk tunjukkan Syarat-syarat tok join GA nie..


Manakala hadiah2 yg ditawarkan pula adalah seperti yg tertera dibawah 



ok..kat sini Jaja akan senaraikan wishlist Jaja..taraaaaaaaaa!!

|
|
|
V

  1. Jaja xkan lari lagi if ada acara sukaneka @ sukan besar (!) sebab sekarang baru rasa rindu gila nak men Pass Baton,Rejam Lembing,Lompat Jauh Bagai !
  2. Jaja akan penuhkan buku Nilam [buku warna biru] dengan cerita yg best2 yg terdapat di library supaya bila minggu bahasa atau hari anugerah Jaja akan dapat naik atas pentas tu !
  3. Jaja akan jadi pelajar yg baik supaya nama Jaja xjadi sebutan di bilik guru tu ! asik xsiap homework ~ haha~
  4. Jaja xkan bawak hp pegi sekolah dah.Tidak sama sekali sebab dah serik kena rampas ngan ketua pengawas
  5. Jaja xkan masuk kelas lambat lagi sebab nanti ketinggalan apa yang cikgu ajar.Mana tak nya,tiap kali rehat mesti Jaja ngan geng2 wat pala..Dok lepak kat kantin sampai habis masa pertama subjek tu.ngeeee..
  6. Jaja nak jadi penjaga koperasi time rehat supaya Jaja dapat makan free kat dalam koperasi tu..Haha
  7. Jaja pon nk apply jadi pengawas pusat sumber supaya Jaja dapat baca buku-buku baru kat koperasi tu tanpa berebut2 dengan pelajar lain
  8. Jaja nk selalu bawak earphone supaya Jaja xmengata cikgu bila dia dok pot-pet marah Jaja kat depan ! 
  9. Jaja nk bawak toyol masa time exam then selit dalam toilet sebab kebiasaannya pengawas xcheck pon dalam toilet tu.So,bleh la meniru (!) kalo xcaye leh cuba !!
  10. Jaja nk wat 1 buku biodata utk tulis detail2 kawan dalam 2 & lekat gambar dorang kat situ supaya Jaja ingat semua tentang kawan2 Jaja..sweet kan !!

Blogger lain yg Jaja nk tag utk join GA  ini adalah :


*Nota Kaki = GA ni akan automatik terbatal sekiranya kurang dari 15 peserta..So,di harap blogger2 yg ditag..Sila jalankan tanggungjawab anda untuk join GA nie..hehe !

Thanks To Adam [AA Graphic]

Friday, January 13, 2012 2
Thanks To Adam [AA Graphic]


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Jutaan terima kasih di ucapkan buat Adam..
sebab dah design cartoon comey nie.....
ngeee!sebijik cam Jaja...

opss..ada yg xtaw ek..
haa..baca SINI 
dan hasilnyaa...

|
|
|
|
V


Wednesday, 11 January 2012

Novel : Lagenda Budak Setan

Wednesday, January 11, 2012 0
Novel : Lagenda Budak Setan


Assalammualiakum
.
.
.
.
.
Nape dah lama cite pasal Lagenda Budak Setan ni kuar..baru sekarang Jaja nk up entry pasal nie ek?
ngeeee...
tah pape tah..bukan pe....
Jaja da lame da cari novel nie...
xjumpa2 pon...
kalo jumpa pon...satu2..
Jaja nk 3 set terus..baru best nk baca..
tu diaaaaaaa...

ala..bukan mahai pon..RM65 ja 1 set tu...
kat mana ada jual ek??


Kat atas nie...cover yg lama..sekarang cover yg baru..
kalo dapat cover yg lama mcm kat atas nie..kan syi0okk..
wahh demand...

ahh..xkira la..baru ka lama ka..
janji isi dalam dia sama...

ngat nk beli online...
tp,macam xpecaya jer..
takot xsampai.
Cash On Delivery ada x..?

da lama nk novel nie..
sejak cite Lagenda Budak Setan lakonan Farid Kami & Lisa Surihani lagi..
2010..skrg da 2012 kot..

maybe koang yg ada novel nie..dah bpuluh2 kali baca..
tp Jaja..??
xbaca pon lagi... :'(
nak..nak jugakk !!!


Giveaway Belog Nemomimosh

Wednesday, January 11, 2012 2
Giveaway Belog Nemomimosh


Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Give Away Lagi Sayang Oiiii... (!!!)
banner Give Away ni paling thee b0oom !!
see...banner dia dah mcm Metrojaya Mega Sale jee..hehee!!
sempoii derrr ~

okeh...
bila dah tertarik join Give Away..sudah semestinya lah sebab tertarik ngan hadiah2 yg ditawarkan (!)
hadiah di sponsor oleh Zeera Boutique berubah 10 tas bag tangan (!) yg cute meut <3

So,mao0 join??
jom click -----> SINI

Untuk Give Away Kali Ni..3 Blogger Yg Jaja Nak Tag Adalah :

Syarat-syarat Penyertaan :

1. Sila buat satu entri mengenai giveaway ini dan tampal banner kat atas dalam entri uols. (Nak copy paste pon takpe asalkan uols kepochi kat belog uols)
2. Jangan lupa link kan sekali banner di atas ke belog Nemomimosh. 
3. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang yang diorang dah di tag.
4. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen kat entri ini dan sila isi maklumat yang diperlukan :
URL Link : ________________________ (Link entri yang uols buat pasal giveaway ni)



Tarikh Tutup Penyertaan 
16 January 2012

* Nota Kaki - Apa Tunggu Lagi..Jom Join !!


New Year Give Away by Nabilamars and Cik Eryn

Wednesday, January 11, 2012 1
New Year Give Away by Nabilamars and Cik Eryn


Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Join give away lagi..
syiok nye..
ramai plak yg wat give away nie..
pemurahnya koang..

hope koang suma dimurahkan rezeki...
amin3...

Syarat-syarat Penyertaan
# Warganegara malaysia .
# Follow blog nabilamars dan cik eryn .*WAJIB*
# Likes fanpages nabilamars .
# Buat satu entry tentang giveaway ni yg bertajuk "NEW YEAR GIVEAWAY BY NABILAMARS AND CIK ERYN" .
#Dalam entry tu, lekatkan banner yg comot kat atas tu dan linkkan ke blog Eryn/NabilaMars .
# Tag sekurang-kurangnya 2 org . pasti kan mereka tahu
# Dah siap buat entry,copy url entry tu dan pastekan di ruang komen Eryn/NabilaMars
#Pastikan like/follow kesemua sponser kami.*WAJIB*.
# Sesiapa yang tidak memenuhi syarat-syarat diatas , tidak akan di list kan .

Tarikh tamat penyertaan 
2 February 2012

Jom ramai-ramai join.. :) lagi ramai yg join..lagi banyak hadiah yg akan di tawarkan <3 ngeeee (!)
* Take Note !! Jangan Lupa Like Page SPONSER (!) Kalo X Secara Automatic Penyertaan Koang Akan Dibatalkan 


2 Blogger Yg Jaja Nak Tag Adalah :


shafiqah
AlyaSafees








Segmen Mencari Bloglist 2012

Wednesday, January 11, 2012 8
Segmen Mencari Bloglist 2012


Assalammualaikum
.
.
.
.
.

Segmen..again,again and again (!)
collect da followers guys

j0ooomm (!)
tarikh tamat join segmen nie..
13 January 2012

2 Blogger Yg Jaja Nak Tag Adalah :

- Meyra MohdNor
- Ey Na

Okeh..ni syarat-syarat nak join segmen Cik Nabila kita ni..

Mula-mula : 

Jadi Pengikut/Follower blog ini.
Buat Entri Dengan Tajuk "Segmen Mencari Bloglist 2012".
Letak Banner didalam entri dan link kan ke entri ini semula.
Tag kan kepada 2 orang rakan blogger anda.
Tinggalkan link entri anda dibahagian komen entri ini.

Seterusnya :

Semua link yang menyertai segmen ini akan di kumpulkan di page/entri yang baru.Bloglist tersebut akan kekal selama 2bulan.
Segmen ini akan berlangsung selama 5hari iaitu dari 9 January 2012 - 13 January 2012 *Jumaat.
5 blog bertuah akan dipilih untuk direview dengan menggunakan khidmat Random.Org

Next :

Sebarang pertanyaan mengenai segmen ini , sila tinggalkan di ruang komen entri ini.
Perlukan sumbangan korang untuk tekan Loreal.

Tuesday, 10 January 2012

1st Edition New Year Giveaway 2012 by Airin Ayda

Tuesday, January 10, 2012 0
1st Edition New Year Giveaway 2012 by Airin Ayda


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Jom kawan2..join Give Away (!) leh dapat hadiah..ngeeee..
xdapat hadiah..dpat collect follower pon syiok kan!



Ni antara syarat-syarat penyertaan if koang nak join GA nie..

  1. Terbuka kepada semua FOLLOWERS blog - akumizzayda.blogspot.com.
  2. Tak kira sama ada LELAKI & PEREMPUAN.
  3. LIKE fanpage blog - AIRIN AYDA.
  4. Tak payah tag blogger lain..tapi PROMOTE giveaway ni.
  5. Peserta dikehendaki membuat satu SIGN PICTURE dengan nama  "AYDA". *sign picture akan disimpan di album fanpage Ayda beserta link blog peserta sebagai tanda penghargaan.
  6. Pemenang akan di pilih secara RANDOM.


Cara-cara nak join plak..korang leh follow step kat bawah ni ..

  1. Buat satu entry bertajuk - "1st Edition New Year Giveaway 2012 by Airin Ayda"
  2. Letak BANNER kat atas dalam entry korang - COPY BANNER KAT SINI
  3. Support semua sponser dengan LIKE & FOLLOW diorang...  

Gambar Yg Jaja Pertaruhkan Adalah

|
|
|
|
 V




Sebanyak 78 Hadiah di tawarkan oleh AYDA yg ditaja khas oleh 17 Sponsor (!)
antaranya adalah :

  1. Pikomon Enterprise 
  2. Indah Shawl
  3. Lisse Prelove
  4. Isya's Handmade Collection
  5. Maizurin Ismail
  6. Norsuhana Razak
  7. Shue Candy Shoppe
  8. Shawl Kami
  9. Nurulain Ninie
  10. Hijabella Safiyya
  11. Amlin Collection
  12. Ans Prelove
  13. Modern Hijab
  14. Su Estilo
  15. Ayylaa's Collection
  16. Elshawl
  17. Ayda Collection
So,hadiah2 yg ditawarkan tersangatlah menarik !
Apa lagi..jom !!! terjah (!)
sila ke blog Ayda utk dapatkan link penaja !
sekian,terima kasih !!

*Tarikh tutup penyertaan
31 January 2012