PERASMIAN GROUP BLOGGER - Team Blogger Active (TBA) - .

Thursday, 6 September 2012

PERASMIAN GROUP BLOGGER - Team Blogger Active (TBA)


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
Alhamdulillah..setakat ni Jaja dah dapat feedback dari follower2..mekaseh sayang2 Jaja semua ^_^
komen2 yang +ve semuanya..Alhamdulillah..
baik di blog , mahupun di e-mail..

ok..dengan ini..Jaja ingat..bermula dari hari ini..
6 September 2012 (Khamis)
Jaja sebagai founder..ingin merasmikan group Team Blogger Active !

Warna tema TBA adalah : 
-Pink
-Purple
-Baby Blue

Syarat-syarat
  • Team ini terbuka kepada semua followers yg menetap di Malaysia sahaja 
  • Tiada had umur
  • Request utk join group TBA ..Click Here --> (TEAM BLOGGER ACTIVE) ! kalau nak join group nie..xkisah..kalau xbayar yuran pon boleh join..means..korang leh add blogger2 lain ! utk m'pekenalkan TBA
  • Like Page Team Blogger Active
  • Yuran sebanyak RM 10.00 perlu dibayar sekiranya anda ingin mendapatkan button badge (disertakan sekali nama anda & link blog anda di permukaan button + free gift)*sementara stock masih ada!! * tiada paksaan
  • Selepas anda membuat pembayaran , maka anda akan memperolehi 1 keping button badges & free gift 
  • Sekiranya anda ingin memiliki lebih dari 1 button , anda cuma perlu menambah lagi RM 4.00 utk 1 button..kalau nk 2 button.. RM 8.00 ! dan begitulah seterusnya ..
  • Pembayaran boleh dilakukan melalui akaun Maybank Jaja - 158109214575 (Siti Hajar Bt Zainudin)
  • PENTING !!!!! Sila inform Jaja di nombor 017-2725674 (Jaja) selepas membuat pembayaran resit hendaklah disimpan sebagai bukti pembayaran.Resit pembayaran boleh di e-mailkan ke jaja.sutera2@gmail.com
  • SUBJECT : Ahli Baru TBA
  • Bagi yang tidak membayar yuran , korang boleh bagi detail kat Page TBA..utk Jaja muatkan di senarai TBA..Page Jaja --> Team Blogger Active

Kelebihan TBA
  • dapat mengumpul follower dengan lebih mudah akan 
  • lebih diketahui orang lain,anda adalah seorang blogger
  • tidak akan sesekali di blacklist even korang x active (maybe sstgah dr korang adalah budak asrama)
  • lebih mudah utk bkomunikasi dengan blogger lain
  • akan diletakkan di bloglist oleh setiap ahli group ini (selama-lamanya)
  • merapatkan silatulrahim sesama kita (akan ada-nya gathering) perjumpaan beramai2..  ^_^
  • akan ada lead bagi setiap negeri ...contohnya.. setiap 1 negeri akan ada seorang leader..di mana..sebagai contoh : jika gathering ingin diadakan di PULAU PINANG..maka lead utk PULAU PINANG akan handle gathering tersebut..begitu juga dengan negeri2 yang lain !
  • Jadi sekarang adalah masa utk Jaja mencari leader2 bagi setiap negeri !! Negeri yang terlibat adalah :
  1. Perlis
  2. Kedah
  3. Pulau Pinang
  4. Perak
  5. Selangor
  6. Kuala Lumpur
  7. Melaka
  8. Negeri Sembilan
  9. Johor
  10. Kelantan
  11. Pahang
  12. Terengganu
  13. Sabah
  14. Sarawak

  • Sesiapa yang berminat untuk menjadi LEADER utk negeri2 yang Jaja nyatakan.. bolehlah menghantarkan detail anda kepada Jaja di jaja.sutera2@gmail.com
  • Details2 yang diperlukan adalah seperti :
  1. Subject : LEADER TBA
  2. Nama Penuh
  3. Link Blog
  4. No Telefon
  5. Blogger dari mana
  6. Status
  7. Sekeping Gambar anda seorang

SYARAT-SYARAT UTK MENJADI LEADER
  • Anda mestilah menjadi leader utk negeri dimana anda menetap sekarang . Sekiranya , anda berasal dari Perak . Maka , anda adalah leader utk negeri Perak !
  • 1 leader utk 1 negeri sahaja .
  • Boleh memberikan komitmen terhadap TBA 
  • Seorang yang jujur,amanah,berwibawa dan bertanggungjawab
  • Seorang yang boleh dipercayai !

Rasanya,setakat ini sahaja yang ingin Jaja sampaikan buat masa ini . InsyaAllah , jika ada sebarang perubahan,penambahan atau sebagainya..Akan Jaja nyatakan di entry yang akan datang . Salam Ukhuwah daripada Jaja Sutera . Semoga dengan penubuhan TBA , kita akan sentiasa saling mengenali antara satu sama lain. Assalammualaikum.
 Diharap mendapat sambutan ^_^
    Jangan lupa join GA yg baru 
    click SINI



    32 comments:

    NURUL ◕‿◕ said...

    jaja,link yang group tu not found laa..

    amengs88 said...

    tambah la putrajaya... boleh sy jd lead... Hehehe

    Michelle Hopell said...

    nak joinnnn ... :DD

    Michelle Hopell said...

    nak joinnnn ... :DD

    Jaja Sutera said...

    @NURUL ◕‿◕

    link tu da bleh tgk..sorry syg..my mistake..

    Jaja Sutera said...

    @amengs88

    serius leh jadi lead putrajaya?
    wilayah baru ya..kalau leh..jaja tambah.. ^_^

    Jaja Sutera said...

    @Michelle Hopell

    boleh..sila2.. ^_^
    msg Jaja kat sini...
    www.facebook.com/JajaSuteraDotCom

    FaLya said...

    kalau nak join kena byr ek?

    BeLLa said...

    sy join mohon approve :)

    deqjamucuxx said...

    join !

    Jaja Sutera said...

    @FaLya

    xsemestinya..bayar tu bagi sesiapa yg nk button badges tu.. ^_^ leh pin kat beg,baju,topi dan sebagainya.. ^_^

    Jaja Sutera said...

    @BeLLa

    sudah ^_^

    Jaja Sutera said...

    @deqjamucuxx

    noted ^_^

    cci said...

    wah... gud luck for this new group.. :)

    Jaja Sutera said...

    @cci

    mekaseh sayang..

    cikmisi leen said...

    join jugak !! =) ~~mohon diapprove, page sudah di like.. hehe

    Yana Sakura said...

    wah..bestnyer..nnt yana join..hehe..yana xon9 pesbuk arini..ngee :)

    ~didiey~ said...

    didiey dah hantar request to join the group!!! :D

    ✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

    YANA JOIN TAWW !! KALAU YANA NAK BUTTON BADGE YANA AKAN INBOX JAJA .. :D

    Jaja Sutera said...

    @✉ ¥ana Fauzi ✉

    ok cyg..

    Jaja Sutera said...

    @~didiey~ done.. ^_^

    Jaja Sutera said...

    @Yana Sakura baiklah ^_^

    Jaja Sutera said...

    @cikmisi leen tocey2

    Cikgu Ma said...

    thanx invite akak ...insyallah nnt akak join..cuma musykil, tema blog kena pink pepel gtu ke?

    ke mcm mana? baca syarat panjang, lampi sket...hehehe

    依之汉 said...

    Saya 'suka' troll blog Jaja. Terima kasih!

    سو هايده said...

    akak dah follow syarat2 jaja :D

    Eca Dwinky Asha said...

    thanks invite eca..mohon kiranya eca komen sedikit ttg ini ye...jgn ambil hati,cuma untuk kebaikan bersama.

    eca msg d FB group TBA je la ye

    Wana Owen said...

    dah join group TBA!=)

    miz ruha said...

    nak join jg!! ^_^

    Wahyunie Wahip said...

    minta izin utk copy paste entry dlm ni. :)

    ~AiMi SyAhiRAh~ said...

    Support your group!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/09/jom-join-group-team-blogger-active.html

    \\ Izzah // said...

    Nak join skali group ni bolehh ? hihi :)